Kırşehir'de yaralı ve hasta halde bulunan köpek tedavi edildi

Kırşehir'de yaralı ve hasta halde bulunan köpek tedavi edildi

Kırşehir'de, doğada yaralı ve hasta halde bulunan köpek tedavi edildi, yavruları koruma altına alındı. Kırşehir Belediyesinden yapılan...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de, doğada yaralı ve hasta halde bulunan köpek tedavi edildi, yavruları koruma altına alındı.

Kırşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, yaban hayvanlarının yiyecek ve barınma ihtiyaçları için çalışma yaptı.

Kentin çevresindeki dağlık arazilere yiyecek ve kulübe bırakan ekipler, Çiçekdağı yolunda yaralı ve hasta olarak buldukları bir köpeği ve yavrularını Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezine getirdi.

Köpek, merkezde tedavi edilirken yavruları da burada koruma altına alındı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, ekiplerin şehrin farklı yerlerindeki bu uygulamasına devam edeceğini belirtti.

Soğuk günlerde yaban hayvanlarına sahip çıkmaya çalıştıklarını vurgulayan Ekicioğlu, şunları kaydetti:

"Veteriner İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz tarafından ilimiz merkezde bulunan sokak hayvanlarına her zaman kuru mama ve kulübe desteği sağlanıyor, özellikle pandemi döneminde kısıtlamanın olduğu hafta sonlarında mama desteğini arttırıyoruz. İlimizde etkili olan kar yağışı ile birlikte soğukta yiyecek bulmakta zorluk çeken doğada yaşayan yaban hayvanları için de mama ve kulübe desteği sağlanıyor. Belediye olarak hayvanları ve yaban hayatını korumayı bir görev biliyoruz. Kış şartlarında yaban hayvanları yiyecek bulmakta güçlük çekiyor. Bu sebeple şehrin çeşitli noktalarına yem bırakıyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.