Kış geldi işsizlik arttı

Kış geldi işsizlik arttı

Kış mevsimi ile inşaat sektörü başta olmak üzere tarım ve hayvancılık alanlarında istihdam edilenler işlerinden ayrılmak durumunda kaldı.

İş-Kur Elbistan İrtibat Bürosu'na iş bulma umuduyla gelenlerin sayısında kış aylarında büyük artış yaşandığı öğrenildi. Kayıt işlemlerini yaptırmak isteyen işsizlerin sayısının 3 bini geçtiği ifade ediliyor. Yaz aylarında toplamda 2 bin 500 kişinin iş için kayıt yaptırdığını anlatan irtibat bürosu çalışanları, kış aylarında bu rakamın bir anda artış gösterdiğini kaydetti. İş bulmak ve geçimini temin etmek isteyenlerin büyük bölümünün vasıfsız olduğu ve bu nedenle işe yerleştirmede sıkıntı yaşandığını anlatan yetkililer, "Vasıflı elemanları işe yerleştirmek kolay. Bir şekilde mesleğini yapacak ve ekmeğini kazanacak. Ancak hiçbir vasfı olmayanlara iş bulamıyoruz. Sorun yaşıyoruz. Bu durumda olup her gün gelenler oluyor. Sertifika sahibi olunca sorun yaşanmıyor." görüşünü aktardı.

İş bulma umuduyla İş-Kur irtibat bürosunun kapısında bekleyen işsizler ise genelde inşaatlarda ya da tarım alanlarında işçi olarak çalıştıklarını ve kış dolayısıyla işlerinin bittiğini ve boşa düştüklerini ifade etti. İşsizler, "Mevsimlik işçiler hep böyle sıkıntı yaşıyor. Havaların sıcak olduğu memleketlere gidenler bir şekilde iş buluyor ve günü kurtarıyor. Ancak Elbistan'da kalanlar bizim düştüğümüz gibi sıkıntıyı yaşıyor. Evlerinin geçimini temin edemiyorlar." dedi.
 

Etiketler :