Kışlada erken terhis başladı

Kışlada erken terhis başladı

Meslekte 10 yılını dolduran polislere askerlik muafiyeti getiren yasa, Cumhurbaşkanı Gül tarafından onaylandı. Şu an askerde olan 2500 polis terhis olurken, toplamda 38 bin kişi yasadan yararlanacak.

İlk olarak geçtiğimiz haftalarda Başbakan Erdoğan’ın gündeme getirdiği ve yine Erdoğan’ın yasadan yararlanacak bir polisin eşine ‘yırttı yani’ sözüyle tartışılır hale gelen yasa, Köşk’ten onay aldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, emniyet teşkilatında 10 yılını doldurmuş polislerin askerlik hizmetini yapmış sayılmasını öngören yasayı onayladı.

Yarın resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girecek olan yasadan, ilk etapta, şu an vatani görevini yapmakta olan yaklaşık 2500 polis yararlanacak.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre Gül, 6109 sayılı Askerlik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'u yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderdi.

Yasa, emniyet teşkilatında 10 yılını dolduran polis memurlarına askerlik muafiyeti getiriyor.
Şu an bu durumda bulunan ve vatani görevini yapmakta olan yaklaşık 2500 polisin terhis olması beklenirken, toplam 38 bin polisin yasadan yararlanacağı ifade edildi.
Meslekte 10 yılını doldurmayan polislerin askere sevk işlemleri ertelenirken, bu kişiler, 10 yılı doldurmadan teşkilattan ayrılmaları durumunda askerlik hizmetini normal vatandaşlar gibi yapacak.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 6107 sayılı İller Bankası Anonim Şirketi Hakkında Kanun ile 6108 sayılı Askerlik Kanunu ile Yedek Subaylar ve Yedek Askeri Memurlar Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun'u da onayladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :