Kışlada şok dayak iddiası ve...

Kışlada şok dayak iddiası ve...

Doktor asteğmen tehdit edildi, dövüldü, yol kenarına atıldı. Bir astsubay tutuklandı.

Edirne’de oturan ve çocuk doktoru olan E. A., geçen yılın Eylül ayında vatani görevini yapmak üzere Patnos’taki 34’üncü Piyade Tugayı Orgeneral Cevdet Sunay Kışlası’na geldi. İddiaya göre, Teğmen İ.C., bilinmeyen nedenle revirde görevli Ast. A'yı geçen salı gecesi silahla tehdit etti, Astsubay M.Y. de dövdü. E.A., Ağrı Devlet Hastanesine kaldırılırken, gece yarısından sonra Askeri Hastanesi’ne yakın bir yerde yol kenarında polisler tarafından bulunduğu öne sürüldü. Ambulansla Askeri Hastane’ye götürülen E. A. daha sonra Ağrı Devlet Hastanesi’nde 2 gün süreyle tedavi gördükten sonra Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahı Servisi’ne kaldırıldı.

Evli ve 1 çocuk babası olan E. A.’nın Edirne’de oturan annesi, Patnos Cumhuriyet Savcılığına gönderdiği dilekçede oğlunun askeri birlikte tehdit, şiddet gördüğünü ve dövüldüğünü öne sürdü. Anne A., dilekçesinde şu iddialarda bulundu:

"Oğlum askerlik yaptığı sürece devamlı olarak Teğmen İ. C. tarafından silahla tehdit ediliyordu. 11 Ocak’ta Astsubay M. tarafından boynundan tutularak kafası duvara vurulmuş ve darp edilmiştir. Çocuğumun sağlığından endişeliyim. Oğlum darp edildikten sonra, Ağrı Askeri Hastanesi’ne yakın bir yerde deliller yok etmek amacıyla gece saat 02.00’de yol kenarına bırakılmış. Polisler tarafından yol kenarında bulunan oğlum, ambulans çağrılarak Askeri Hastanesi’ne götürülmüştür. Oğlumun can güvenliği yoktur."

Astsubay M.Y. ilk sorgusunun ardından tutuklanarak Ağrı Askeri Cezaevi’ne konulurken soruşturma sürdürülüyor.

Hürriyet

Etiketler :