Kitabı Yunanistan'da yok satıyor

Kitabı Yunanistan'da yok satıyor

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun kitabına Yunanistan'da yoğun ilgi gösterildi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Yunanistan'da yayımlandıktan sonra kısa sürede "en çok satanlar" listesinin üst sıralarında yer alan "Stratejik Derinlik" kitabına ilginin daha da arttığı bildirildi.

Atina'da yayımlanan To Vima gazetesi, "ilk yayım tarihi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mayıs ayındaki Atina ziyaretine denk gelen kitaba olan yoğun ilginin, son zamanlarda Türk-Yunan ilişkilerindeki gelişmeler nedeniyle daha da arttığını" yazdı.

"Yunanlıların Davutoğlu'nun 'ne dediğini' merak ettiklerini" belirten gazete, Davutoğlu'nun bugüne kadar 11 kez basılarak yaklaşık 11 bin adet satan kitabının 12. baskıya hazırlandığını kaydetti.

To Vima gazetesi, "kitabın altı ay önce yayımlandığında bu kadar büyük ilgi göreceğini hiç kimsenin tahmin etmediği" değerlendirmesinde bulundu.

"Stratejik Derinlik" kitabının basımını yapan Piotia yayınevi yetkilileri, gazeteye yaptıkları açıklamada, "Davutoğlu'nun bu kitabının başarısından cesaret alarak, İslam ve Batı uygarlıklarının ve dünya görüşlerinin mukayeseli olarak analiz edildiği 'Alternatif Paradigmalar' adlı kitabını da yayıma hazırladıklarını" açıkladı.

Etiketler :