Kitaplar dizilerde görünsün yetiyor

Kitaplar dizilerde görünsün yetiyor

Türk halkı az okuyor ama dizilerde görünen kitaplar kapış kapış satılıyor. İşte bir kitap ve bir televizyon dizisi ilişkisi daha...

Türkiye'de kitap okunma oranlarının düşük olmasından yakınılır hep. Türklerin 10 yılda sadece 1 kitap okuduğu "on yılda bir kitap okurum" sözünün doğru olduğunu ispatlayan bilimsel araştırmalar bile var...

Bu iddiaların doğruluğu tartışılabilir. Ama Türk halkının televizyon izlerken gördüğü kitaplardan etkilendiği de bir başka gerçek.

KURTLAR VADİSİ SATIŞLARI PATLATTI

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Polat Alemdar'ın okuduğu Türk Peygamber Bozkır'ın Sırrı kitabı bunun en iyi örneği. Kurtlar Vadisi dizisinde kitabın görünmesinin ardından internette satış patlaması yaşadı. Kurtlar Vadisi Pusu'nun yazı grubunda yer alan Ahmet Turgut'un kaleme aldığı roman, aynı hafta sonu 2. baskısını, kısa bir süre sonra da 3. baskıyı yaptı.

 

 
 


ŞİMDİ SIRADA STV'NİN DİZİLİ KİTAPLARI VAR

 

STV'nin Kurtlar Vadisi'ne benzer formattaki dizisi Kollama'nın başrol oyuncusu Necip Amir de yayınlanan en son bölümde "Bir Yiğit Vardı" isimli kitabı okudu.

İdam edilen başbakan Adnan Menderes'in hayatını anlatan kitap 10 günde 10 bin sattı.

Adnan Menderes'in hayatını anlatan 'Bir Yiğit Vardı' isimli kitap büyük yankı yaptı. 27 Mayıs'ın 50. yılı için özel olarak hazırlanan kitaba gösterilen ilgi, döneme olan merakı da açığa çıkardı.

İLK BASKI 20 BİN ADET YAPILDI

Yitik Hazine Yayınları tarafından piyasaya sunulan, Gazeteci Erdal Şen'in kitabıyla ilgili yayınevinden yapılan açıklamada, 10 günde 10 bin satış rakamının aşıldığı belirtildi.

'Bir Yiğit Vardı' kitabının satış rakamı, daha ilk haftasında muadillerini geçmiş durumda. İlk baskısında 20 bin adet basılan kitabın, ikinci 20 bin hazırlıkları da başladı.

 

gazeteciler.com

Etiketler :