Kıvırcık Ali'yi ölüme götüren ihmaller

Kıvırcık Ali'yi ölüme götüren ihmaller

Kıvırcık Ali olarak tanınan türkücü Ali Özütemiz, Çatalca'da yanlış yere park eden TIR'ın dorsesine çarparak öldü. O'nu ölüme götüren ihmaller:

Kıvırcık Ali olarak tanınan türkücü Ali Özütemiz, Çatalca'da yanlış yere park eden TIR'ın dorsesine çarparak öldü. Yolda 20 santim derinliğinde çamur biriktiği, virajda uyarı levhası olmadığı ortaya çıktı.

'Kıvırcık Ali' olarak bilinen 42 yaşındaki Türk Halk Müziği Sanatçısı Ali Özütemiz, İstanbul Çatalca'da geçirdiği trafik kazası sonucu öldü.

Özütemiz'in babası Aşık Ali'nin de trafik kazasında hayatını kaybettiği öğrenildi. Kaza sabah saat 05.30 sıralarında, Büyükçekmece Tepecik bağlantı yolunda meydana geldi. Beşiktaş'taki bir stüdyoda repertuar çalışması yaptıktan sonra Güzelce'deki evine dönen Özütemiz, Ankara TRT'deki bir programa katılmak için havalimanına gitmek üzere tekrar yola çıktı. Özütemiz, aracıyla Tepecik bağlantı yoluna geldiği sırada, çamurda kayarak direksiyon hakimiyetini kaybetti. Otomobil şarampole yuvarlandı. Hurda haline dönen otomobilde sıkışan türkücüye önce vatandaşlar müdahale etti. Ağır yaralanan Özütemiz, otomobilden itfaiye ekipleri tarafından çıkartıldı. Sağlık ekiplerinin olay yerinde müdahale ettiği Ali Özütemiz, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

PATLAMA SESİ

Kazanın olduğu yerdeki otoparkın sahibi Cafer Gaffaroğlu, "Bir patlama sesi duydum. Hemen sesin geldiği yere koştum. Takla atan araçtaki sürücüye yöneldim, kendinde değildi. Otomobilden çıkarmaya çalıştım ama sıkışmıştı. İtfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdim. İtfaiye çıkardıktan sonra sağlık ekipleri yaralıya kalp masajı yaptı ancak kurtaramadı" dedi.

Kazanın yaşandığı virajda, uyarı tabelası bulunmadığı da ortaya çıktı. Çatalca yönünden gelen araçlar, ünlü türkücünün kaza yaptığı noktaya geldiğinde aniden viraja girmek zorunda kalıyor. Ayrıca, kazanın olduğu noktada park halinde bir TIR dorsesi var. Üzerinde "satılık" ilanı olan dorse, yasak olmasına rağmen yolun kenarında duruyor. Ali Özütemiz'in çamurda kayıp, dorsenin tekerleğine çarparak takla attığı belirtiliyor. Babası Aşık Ali gibi trafik kazasında ölen Özütemiz'in cenazesi, bugün Avcılar Er Mahmut Dede Cemevi'nde 13.00'teki törenden sonra Hadımköy Gülbahçe Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Sanatçı dostları anlattı

ONUN ACIKLI SESİ ÇOK SEVİLDİ

Arif Sağ: Ani kaybı beni çok üzdü. Türkiye'de müzik yapıp sürdürmek, çalıp söylemek ve sivrilmek zor. Kıvırcık Ali, köyden gelip kurtlar sofrasında yer bulmuştur ki bu hiç kolay değil. Şu an Türkiye'de menajerler ve yatırımlarla sanatçılar oluşturuluyor. O, köyden bağlamasıyla gelip kendine bir taht kurdu. Bu onun hem iyi niyeti, hem de yeteneğiyle gerçekleşti. Acıklı sesi çok sevildi.

MEĞER SON GÖRÜŞMEMİZMİŞ

Emre Saltık: O gece Ali'nin son albüm çalışması için buluşmuştuk. 20.00'ye kadar repertuar çalışmalarını tamamlamıştı. Günlerdir çağırıyordu, iyi ki gitmişim. Meğer son görüşmemiz olacakmış. Buraya tırnaklarıyla kazıya kazıya gelen çalışkan bir arkadaşımızdı. Olgunluk döneminde aramızdan ayrıldı. Yüreğimizde yer alacak.

DUYDUM, İNANAMADIM
Ferhat Tunç: Çok değerli bir arkadaşımızdı, camia çok değerli bir sanatçısını kaybetti. Duyduğumda inanamadım.

Kendine özgü yorumu ve buram buram Anadolu kokan besteleriyle; sağcısından solcusuna, popçusundan rockçısına geniş bir dinleyici kitlesine sahip olan Ali Özütemiz; namı diğer "Kıvırcık Ali", 42 yaşında hayata veda ederken ailesini, çalışma arkadaşlarını ve yüz binlerce hayranını yasa boğdu. Geride ise dişiyle, tırnağıyla kazıyarak yarattığı bir başarı hikayesi bıraktı. Bu mütevazı türkücü, Tarkan'dan sonra en çok korsan albümü satılan ikinci sanatçıydı. Ünü Avustralya ve Kanada'ya kadar ulaşmıştı. Yurtdışında verdiği konserlerin biletleri günler öncesinden tükeniyordu. Bir konser öncesi vizesinde problem çıkıp Almanya'ya giremeyince, oradaki Türkler Alman Konsolosluğu'nu telefon yağmuruna tutmuş ve vizesindeki sorun giderilmişti. Yeni albüm çalışmalarını tamamladığı gün evinin yakınında geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren türkücü, Ankara'daki bir canlı yayına katılmak için uçağa yetişmeye çalışıyordu. Aynı gün, 6 Ocak'ta kendi eliyle asker ocağına teslim ettiği müzisyen oğlu Eren'i de birliğinde ziyaret edecekti, olmadı...

ISIRGAN OTLARI ÖKSÜZ

Tokat Turhal'da 9 kardeşin en küçüğü olarak babasının ölümünün 40. günü dünyaya geldi Ali Özütemiz. Tarih 11 Ekim 1968'di. Aşık Ali diye bilinen babasının izinden gitti ve okul çağlarında türkü söylemeye başladı. İlkokuldan sonra maddi imkansızlıklardan okuluna devam edemedi. 1983'te büyük ağabeyi Sadık'ın desteğiyle elinde bağlaması, İstanbul'a geldi.

Kasımpaşa'da Güngör Saz Evi ve yapım atölyesinde çalışmaya başlayan Ali, Tepebaşı Gazinosu'nda düzenlenen ses yarışmasında "aşıklama" dalında birinci oldu. 1988'de Şadıman Baş ile evlenen Kıvırcık Ali'nin 5'er yıl arayla oğlu Eren ve kızı Ecemgül dünyaya geldi. Kıvırcık Ali, 1999'da ilk solo albümü olan "Gül Tükendi Ben Tükendim"'i piyasaya çıkardı. Ardından sırasıyla "Isırgan Otu", "Üçüncü Gurbet", "Geriye Dönün Seneler" ve "Hepimize Yeter Dünya" albümleri geldi. Bestelerinin çoğunu kendisi yapan Kıvırcık Ali; Edip Akbayram, Sibel Can gibi isimlere de şarkılar verdi. İlk evliliği uzun sürmeyen Kıvırcık Ali, 22 Ocak 2010'da model ve sinema oyuncusu Aslı Güven ile ikinci kez dünyaevine girdi. İnternet sitesine mesajlar yağdıran hayranları, Kıvırcık Ali'nin sevilen "Isırgan Otu" şarkısına gönderme yaparak " Isırgan otları öksüz kaldı" diye yazdı.

SAÇLARI KIVIRCIKTI

Yoksullukla boğuşan Ali, 3 yıl boyunca gündüzleri konfeksiyon atölyelerinde, geceleri ise düğün salonlarında ve gece kulüplerinde çalıştı. O dönem saçları uzun ve kıvırcık olduğu için "Kıvırcık Ali" olarak anılmaya başladı.

GÖZYAŞI SEL OLDU

Ölüm haberini alan sana
t camiasının ünlü isimleri 'Kıvırcık Ali'nin cenazesinin bulunduğu Büyükçekmece Devlet Hastanesi'ne akın etti. Özütemiz'in yeğeni gözyaşlarına hakim olamadı



 

 

Etiketler :