Kızdığı arkadaşının salasını okudu

Kızdığı arkadaşının salasını okudu

"Eşek şakası" sözünün tam karşılığını bulan olay Konya'da gerçekleşti. Bir genç, arkadaşına ''şaka olsun'' diye ''Sala'' okutunca, öldüğü duyurulan gencin yakınları bakın nasıl telaşlandı.

 

Konya'nın Sarayönü ilçesinde bir kişi, daha önce tartıştığı arkadaşından intikam almak için camiden sela okuttu.

Sarayönü Merkez Camii imamını telefonla arayan S.Ş., Kadıoğlu beldesinde yaşayan ve daha önce tartışma yaşadığı B.Y'nin öldüğünü ve selasının verilmesini talep etti. Cami görevlisi ise S.Ş.'ye selanın okunabilmesi için Sarayönü'ne gelmesini istedi. Aradan geçen bir süre sonra tekrar imamı arayan S.Ş, yolda aracının bozulduğunu ve arkadaşının cenazesinin ikindi namazı sonrası defnedileceğini selanın ve duyurunun biran önce yapılmasını istedi. İmam ise B.Y'nin selası verdi ve kişinin cenazesinin ikindi namazı sonrası defnedileceği anonsunu yaptı. Kendi selasını duyan B.Y. hemen müftülüğe giderek olayın aslını yetkililere anlattı.

İlçe Müftüsü Hüseyin Ergen, cami görevlisinin iyi niyet kurbanı olduğunu söyledi.

Sela taleplerinin karşılanabilmesi için mutlaka kişinin yakının bizzat görevli ile görüşmesi gerektiğini anlatan Müftü Eren, "Burada imam arkadaşımız telefonla gelen ilk talebi kabul etmemiş. Aynı kişinin ikinci bir kez arayarak aracının bozulduğunu ve gelemeyeceğini söylemesi üzerine imamın sela vermiş. Burada imam arkadaşımızın bir kusuru yok. Çünkü cenaze gibi hassas bir konuda şaka yapılacağını tahmin edemezdi. Ancak biz imamlarımızla ay başı toplantısında bu konuyu tekrar görüşeceğiz. Sela verilebilmesi için bazı şartların yerine getirilmesini isteyeceğiz." açıklamasında bulundu.

CİHAN

Etiketler :