Kızdırmasınlar Daha Da 'cıplatırım'

Kızdırmasınlar Daha Da 'cıplatırım'

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, geri adım atmayıp CHP'ye gözdağı verdi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP 'li Mustafa Akaydın, haftasonu partisinin Kemer İlçe Kongresi 'nde, “Büyük ağabey” diye eleştirdiği kişinin CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal olup- olmadığı yönündeki soru üzerine, “Arkadaşlar ben 'Kral çıplak ' dedim. Kral çıplak. Kral cıscıplak. Ama kızdırırlarsa daha da cıplatırım” dedi.

Belediyeye aldığı işçilerin yüzde 40 'ında CHP referansı olduğunu yineleyen Akaydın, 'Bunda ayıp bir şey var mı? Bu demektir ki yüzde 60 'ında da yoktur ' diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, Antalya Kültür Merkezi 'nde (AKM) düzenlenen 'Hizmette 3 'üncü Yıl Tanıtım Toplantısı 'nda Antalya 'da insan odaklı bir belediyecilik anlayışını yerleştirmeye ve geliştirmeye çalıştıklarını söyledi. Başkan Akaydın, geride bıraktığı 36 ayda en pahalısı 98 milyon TL 'lik yatırım maliyetiyle Hurma Atık Bertaraf Tesisleri olmak üzere 41 proje gerçekleştirdiğini aktardı.

Bir önceki dönemden devraldığı 1 milyar 402 milyon TL 'lik borcu 900 milyon TL 'ye kadar indirdiğini anlatan Başkan Akaydın, 'Bu borç kimseyi korkutmasın. Borçların altından kalkılır. Her yerde söylüyorum, Antalya, Ankara 'dan zengin ' dedi.

'CHP 'liler bana saldırıyor '

Sunumu ardından soruları yanıtlayan Başkan Akaydın, hafta sonu partisinin Kemer İlçe Kongresi 'nde gerçekleştirdiği konuşmaya ilişkin sorular üzerine, kamuoyu önünde partililerini hiçbir zaman tartışmamasına rağmen, kendisinin saldırıların hedefi haline geldiğini söyledi.

Son olarak geçen hafta içinde Antalya 'da kent ölçeğinde yayın yapan iki farklı televizyon kanalının haber- tartışma programlarında partilileri tarafından bu saldırıların devam ettiğini aktaran Başkan Akaydın, 'Kemer, benim partimin özel alanı. İlçe kongresi. Oralarda ilk defa konuşmaya başladım. Çünkü hep saldırı gören bir insan. Aradan üç yıl geçmiş, projeleri engellenen bir başkan. Tabi ki konuşacağım canım, benim de çenem fena değildir. Bir saldırıya uğruyorsam ben de saldıracağım tabii ki ' diye konuştu.

'Partililerimin referansını önemserim '

Başkan Akaydın, o konuşmasında Büyükşehir bünyesinde kurulan istihdam ofisi aracılığıyla bugüne kadar belediyede veya özel sektörde istihdam edilen 10 bin kişinin yüzde 40 'ının CHP referansıyla işe alındığına ilişkin ifadelerine de açıklık getirdi.

Büyükşehir Belediyesi 'nde işe alış süreçlerinin üçlü kontrol sisteminden geçtiğini belirten Başkan Akaydın, 'Önce işe ihtiyacı olacak ' dedi. Ardından o işe uygun adamın önemli olduğunu ve buna da 'liyakat ' dediklerini kaydeden Başkan Akaydın, liyakat dereceleri eşit kişiler arasında elemeyi o kişinin evindeki işe ihtiyaç derecesine göre yaptıklarını söyledi. Başkan Akaydın, konuşmasına şöyle devam etti:

'Üçüncü aşamada referansa bakarım. Tabii ki benim partililerim benim için önemli kişiler. Onların referanslarını önemserim. CHP 'lileri doldurmadım, yüzde 40 'ında CHP 'li referansı vardır. Bunda ayıp bir şey var mı? Bu demektir ki yüzde 60 'ında da yoktur. Kriterlerimi söyledim. Son derece adil. Bana çok kızmış CHP 'li arkadaşım vardır, kızını oğlunu işe almadığım için. İhtiyacım yok veya onun evinde aşa ihtiyaç yok. Genellikle emekli personeli işe almam. En azından elinde emekli maaşı var. Gencecik çocuklar sokakta iş beklerken, hiç ayıplı bir tarafı yok bunun. 10 bin işe yerleştirme yaptım. Bunun 4 bini sonradan başka iş buldukları için ayrıldı. Bizim istihdam ofisimiz sadece belediyeye yerleştirmez. Özel sektöre de işçi bulur. Biz İŞKUR gibi çalışıyoruz. '

'Beni destekleyen partililer var '

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, yine Kemer İlçe Kongresi 'nde yaptığı konuşmada 'Büyük ağabey ' diye işaret ettiği kişinin kim olduğuna ilişkin soruya ise pazar günü gerçekleştirdiği konuşmalarının 'Hoca gemileri yaktı ' diye değerlendirildiğini belirterek, 'Ben ne gemileri yakacakmışım. Beni destekleyen birçok partilim var. Ne gemi yakayım ' dedi.

Konuşmasının siyaseti entrikayla yürüten insanları partililerinin gözleri önüne dökmekten başka bir amacı olmadığını kaydeden Başkan Akaydın, 'Bakın 'Particilik bu değil ' dedim. 'Particilik açık sözlülük, namusluluk, dürüstlüktür. Sadece kendine, kendi grubuna bir siyasi rant sağlama makamı değil ' dedim. 'Hiç kimsenin gölgesi altında siyaset yapmayın ' dedim. 'Adam gibi kendi beyninizle yapın ' dedim ' diye konuştu.

Kemer 'de kullandığı Konfüçyüs 'e ait 'Küçük insanların gölgesi uzamaya başladığında güneş batıyor demektir ' sözlerini yineleyen Başkan Akaydın, 'Arkadaşlar ben kral çıplak dedim. Kral çıplak. Kral cıscıplak. Ben bunu söyledim. Yanlış mı söylüyorum. Siz de alkışlıyorsunuz, siz de farkındasınız o zaman ne dediğimin. Ama daha da kızdırırlarsa, daha da cıplatırım, o ayrı bir konu ' dedi.

'Çoban ateşi ' yakan Kumbul 'la yan yana

AKM 'nin 850 kişilik en büyük salonu Aspendos 'a eşi Günseli Akaydın 'la birlikte giren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın 'ı salonda ilk kutlayan isim, bir dönem CHP eski Genel Başkanı Baykal 'a karşı 'çoban ateşi ' yakan Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Bekir Kumbul olu. Başkan Akaydın ve Kumbul, toplantı için hazırlanan sinevizyon gösterisini, yan yana koltuklarda izledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.