KIZILAY, YAZARIMIZ SALİM YILMAZ’A PLAKET VERDİ

KIZILAY, YAZARIMIZ SALİM YILMAZ’A PLAKET VERDİ

Kızılay Ege Bölgesi müdürü Dr. Barış Dolaş, Kızılay'a 56.kan bağışı nedeniyle, Habername yazarı Salim Yılmaz’a Kızılay İzmir Kan Merkezi Müdürlüğünde yapılan törende kurumun en büyük ödülü olan plaketi takdim etti.

Plaket töreninde konuşan Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Barış Dolaş “Güvenli kana ihtiyacın önemini vurgulamak, mevcut ve potansiyel bağışçıları düzenli, gönüllü kan bağışlamaya teşvik etmek amacıyla Kızılay’ın bir ödüllendirme ve takdir sistemi var. Bu gün takdim edilecek plaketbu ödüllendirme ve takdir sistemi içinde en büyük ödüldür.” dedi. Dr. Dolaş konuşmasını“Kan bağışlayarak büyük bir hayır yapıyorsunuz. Bu anlamda sizin gibi değerli bağışçılarımıza kurumumuz ve insanlık adına ne kadar teşekkür etsek azdır. Gönüllü bağışçılar olmadan başarı elde edilmesi mümkün değildir. Siz değerli bağışçılarımızın bağışlarıyla Türk halkına, milletimize, ülkemize ve insanlığa yakışır şekilde çalışmalarımız devam edecek.” dedi.

Kan bağış oranlarının her geçen yıl arttığını vurgulayan Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Barış Dolaş "Kan vererek bir insana can oluyorsunuz. Bu çok değerli ve çok kıymetli bir davranıştır. Bu yüzden size ayrıca teşekkür ederim. Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi çalışanları olarak Güvenli Kan Temini Projesi kapsamında, hastanelerin ihtiyaçlarına cevap veriliyor. Bölgemiz sınırları içerisinde bulunan hastanede yatan hastalarımızın kan ve kan ürünü ihtiyaçlarının tamamına yakını, duyarlı vatandaşlarımız sayesinde karşılanmaktadır. Kan bağışında gönüllülük esastır. Bu vesileyle sağlıklı herkesi kan bağışı yapmaya davet ediyorum.” diye konuştu.

56. kez kan bağışı nedeniyle Kızılay’ın en büyük ödülü olan plaketi alan Salim Yılmaz ise şunları söyledi. “Bugün benim için çok önemli bir gün. 15 yıldır düzenli olarak değişik illerdeki Kızılay Kan Merkezlerine kan bağışı yapıyorum. Aslında en önemli şey paylaşmak, ihtiyacı olana yardım elini uzatmak. Türk Kızılay’ı gibi kurumlarımızın çalışmaları sayesinde unutulmaya başlanan değerleri yeniden hatırlıyoruz. Dünyayı iyilikle, şefkatle ve paylaşımcı olursak ayakta tutabiliriz” dedi.

Kan bağışını 18-65 yaş arasındaki sağlıklı bütün vatandaşlarımız yapabilir. Türk Kızılay’ı vatandaşlarımıza 10'uncu kan bağışında bronz, 25'incide gümüş, 35'incide altın madalya veriyor, 45 ve üzeri kan bağışını yapanlar ise plaket ile ödüllendiriyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.