Kızılırmak buz tuttu

Kızılırmak buz tuttu

Soğuk hava nedeniyle Türkiye'nin en uzun nehri Kızılırmak'ın Sivas'tan geçen bölümü dondu. Eksi 18 dereceye kadar düşen sıcaklık kent merkezinde de yaşamı olumsuz etkiliyor.

Sivas'ta geçtiğimiz hafta etkili olan kar yağışı yerini soğuk havaya bıraktı. Hava sıcaklığı geceleri eksi 18 dereceye kadar düşüyor. Bu nedenle sulu kesimlerde don olayları yaşanıyor. Soğuğa bağlı olarak Sivas'tan doğan ve Samsun'dan denize dökülen Türkiye'nin en uzun nehri Kızılırmak'ın kent merkezinden geçen bölümü de kısman dondu. Irmağın üzerinden geçen Eğri Köprü mevkisinde bazı vatandaşlar donan su üzerinde kayak yaptı. Vatandaşların zıplamalarına rağmen buzun kırılmaması ise dikkat çekti. Ayhan Kaya isimli vatandaş, hayatında ilk defa buz tutan akan su üzerinde buz pateni yapar gibi kaydığını söyledi.

Gece gündüz arasındaki sıcaklık farkının yüksek olduğu kentte soğuk hava, sosyal hayatı da olumsuz etkiliyor. Sabah işine gitmeye çalışan vatandaşlar, buzlu kaldırımlarda yürümekte zorluk çekerken, aracı bulunanlar da mesaiye cam temizliği yaparak başlıyor. Evlerin saçaklarından sarkan buz kütleleri de tehlike arz ediyor. Özellikle evlerin kuzey bölümlerinde buz sarkıtlarının 1,5 metreyi bulduğu görüldü.

 

Etiketler :