KKK'dan seminerin sonuç raporu istendi

KKK'dan seminerin sonuç raporu istendi

Balyoz davasına bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tarafından, Kara Kuvvetleri Komutanlığına müzekkere yazılarak, 2003'te 1. Ordu Komutanlığında yapılan seminerin sonuç raporunun gönderilmesini istedi.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, sanık ve avukatların taleplerine ilişkin değerlendirmesini yaparak, ara kararlarını aldı. Kara Kuvvetleri Komutanlığından 5-7 Mart 2003 tarihlerinde 1. Ordu Komutanlığında yapılan seminerin sonuç raporunun gönderilmesi için müzekkere yazılmasına karar veren mahkeme heyeti, ayrıca sanıklardan Ahmet Şentürk'ün hangi tarihte emekli olduğu, emekli olduğu tarihten geriye doğru bir yıl içerisinde hangi tarihlerde izin ve rapor aldığı, bunların sonrasında görev yapıp yapmadığı hususlarının da bildirilmesini istedi.

Buna göre mahkeme heyeti, Beşiktaş'daki İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğinin emanet memurluğunda kayıtlı bulunan CD'lerin kopya ve fotoğraflarının verilmesi yönündeki taleplerini kabul ederek, suçlamaya konu olan 11, 16, 17 numaralı CD'lerin kopyalarının çıkartılarak, dosyada bulunan 19 adet CD'nin de toplu halde üst kısımları görülecek şekilde renkli fotoğraflarının çektirilerek talep eden sanık ve müdafilerine verilmesine karar verdi. Bu 19 adet CD'nin adli emanet memurluğundan celbedilerek Cumhuriyet Başsavcılığı kasasında saklanılmak üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına müzekkere yazılmasına hükmeden mahkeme heyeti, bazı sanıklar ve müdafilerinin tanık dinletme ve bilirkişilerin duruşmada dinlenilmesi yönündeki taleplerinin ise savunmaların alınmasından sonra değerlendirilmesini kararlaştırdı.

BİLİRKİŞİ RAPORUNUN SURETİNİ DE İSTEDİ

1. Ordu Komutanlığı Askeri Savcılığı tarafından düzenlenen 24 Şubat 2010 tarihli tutanakta ana sunucu üzerinde yapılan analizleri içerir bilirkişi raporunun yer aldığı 1 adet CD'nin askeri savcı tarafından polis memurlarına teslim edildiğinin belirtildiğini ifade eden mahkeme heyeti, CD'nin yapılan incelemesinde Yüzbaşı Hakan Erdoğan'ın hazırladığı bildirilen raporun yer almadığının anlaşıldığını kaydetti. Heyet, bu bilirkişi raporunun onaylı bir suretinin de mahkemeye gönderilmesine karar verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.