KKTC'de "Bayrak Yürüyüşü" etkinliği düzenlendi

KKTC'de "Bayrak Yürüyüşü" etkinliği düzenlendi

LEFKOŞA (AA) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları kapsamında "Bayrak Yürüyüşü" düzenlendi.

LEFKOŞA (AA) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları kapsamında "Bayrak Yürüyüşü" düzenlendi.

Okçular Vakfı ve Yunus Emre Enstitüsü (YEE) iş birliğiyle başkent Lefkoşa'da gerçekleştirilen yürüyüşe, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız, YEE Başkan Yardımcısı Kutalmış Yalçın, sporcular ve KKTC'li vatandaşlar katıldı.

Katılımcılar Mehteran Takımı eşliğinde, Türkiye ve KKTC bayraklarıyla, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği önünden Sarayönü Meydanı'na kadar yürüdü.

Cumhurbaşkanı Tatar, yürüyüşün ardından yaptığı konuşmada, yürüyüşe katılanlara teşekkür etti.

16 farklı ülkeden 32 sporcunun dün başlayan II. Uluslararası Barış ve Özgürlük Okçuluk Kupası kapsamında KKTC'de bulunduğunu kaydeden Tatar, bu sporcuların savundukları davaya destek verdiğini ve KKTC'ye uygulanan haksız ambargolara karşı duruş sergilediklerini söyledi.

Tatar, yürüyüş öncesi Lefkoşa YEE'de gençlerle sohbet ettiğini, farklı ülkelerden sporcuların Türkçe konuşmaları ve kendileriyle aynı kültürü paylaşmasından gurur duyduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, yeni siyaset olarak "Kıbrıs'ta egemen eşitliğe dayalı, yan yana yaşayan iki devletli çözüm modelini" savunduklarını, Türkiye'nin de bu siyaseti desteklediğini kaydetti.

"1974'te Mehmetçik ile Mücahit birlikte kutsal mücadele verdi ve omuz omuza şehit düştü" diyen Tatar, tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi ve gazilere şükranlarını sundu.

- "KKTC'de spora, ambargoya hayır diyen bir anlayışla hareket ediyoruz"

Okçular Vakfı Başkanı Yıldız da KKTC'de gerçekleştirilen II. Uluslararası Barış ve Özgürlük Okçuluk Kupası'na 16 farklı ülkeden sporcuların katıldığını söyledi.

Yıldız, "KKTC'de spora, ambargoya 'hayır' diyen bir anlayışla hareket ediyoruz. Bütün sporcularımıza 'KKTC'ye hoş geldiniz ve şeref verdiniz' diyorum." dedi.

Bayrak yürüyüşünde aziz Türk milletinin bayraklarını taşıdıklarını dile getiren Yıldız, haklı KKTC davasını savunmaya devam edeceklerini vurguladı.

Yıldız, eşit, egemen ve bağımsız bir KKTC için mücadele eden Cumhurbaşkanı Tatar'ı desteklediklerinin altını çizdi.

KKTC'de "Bayrak Yürüyüşü" etkinliği düzenlendi

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.