KKTC'de Sanatçı gerginliği

KKTC'de Sanatçı gerginliği

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, şarkıcı Jennifer Lopez'in KKTC'de bir otelin açılışında vereceği konseri iptal etmesinin 'tamamıyla Rum tarafının hazımsızlığı' olduğunu belirtti.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, şarkıcı Jennifer Lopez'in KKTC'de bir otelin açılışında vereceği konseri iptal etmesinin 'tamamıyla Rum tarafının hazımsızlığı' olduğunu belirterek, 'özellikle müzakereler devam ederken böylesi eylemleri hatalı ve son derece yanlış bulduğunu' söyledi.

Eroğlu, bugün bir ziyareti sırasında gazetecilerin, konunun Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'la sürdürdüğü müzakerelerde gündeme gelip gelmediğine ilişkin sorusuna karşılık, "Hayır gelmedi" dedi.

"Jennifer Lopez'in bir kontrat imzalayıp parasını peşin aldığını" ifade eden Eroğlu, "bir şarkıcının KKTC'ye gelişini hazmedemeyecek kadar ileri gidilmesinin kabul edilebilecek bir durum olmadığını" kaydetti.

Rumların bu tutumu devam ettikçe iki halk arasındaki tepkilerin gerilemek yerine artabileceğini belirten Eroğlu, Rum tarafını "daha anlayışlı ve hazımlı olmaya" davet etti.

Eroğlu, "Dolayısıyla halkımızda, bir şarkıcının bile gelişini engellemek için çeşitli entrikalar çevirenlerin, yarın bir uzlaşı, anlaşma sağlandığı zaman neler yapar, Kıbrıs Türk halkına yönelik ne düşünceler içerisine girebilir endişesi başlar" diye konuştu.

Eroğlu, bir şarkıcının parasını alarak istediği yerde konser verebileceğini sözlerine ekledi.

Etiketler :