KKTC'den Rum Kesimi'ne takım halinde iltica

KKTC'den Rum Kesimi'ne takım halinde iltica

Aldıkları 13 maç saha kapama ve 26 bin lira para cezasına öfkelenen Türk kulübünün yetkilileri, güneye inerek Rum Federasyonu ile görüştü. Rumlar, Türk takımının bu ilginç talebine yeşil ışık yaktı.

KKTC Futbol Birinci Ligi takımlarından Lefke Türk Spor Kulübü, Rum Kesimi Futbol Federasyonu’na, Güney Kıbrıs Ligi’nde oynamak için başvuruda bulundu. Bu trajikomik durum, kulübün aldığı tarihi cezaya karşı KKTC Futbol Federasyonu’na bir gözdağı vermek mi, yoksa takım olarak Kıbrıs Rum Ligi’ne toplu iltica girişimi mi sorularını beraberinde getirdi.

26 bin lira para cezası

Ada’da yaşanan ilginç olay şöyle gelişti: Lefke Kulübü, Çetinkaya ile oynadıkları KKTC Kupası final maçında çıkan olaylar nedeniyle Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu tarafından 10 maç saha kapatma ve 13 bin TL para cezası ile cezalandırıldı. Ayrıca cezanın düşürülmesi için yaptıkları itiraz da reddedilip, bu ceza 13 maç saha kapatmaya ve 26 bin TL’ye yükseltildi.

Tüzüğü gönderecekler

Bu cezaların artırılmasını protesto eden Lefke Türk Spor Kulüp Başkanı Yıltaç Mükellef, yöneticilerle birlikte Güney Lefkoşa’da bulunan Kıbrıs Rum Futbol Federasyonu’nun (KOP) merkezine gitti. KKTC kulübünün yöneticileri, burada Başkan Konstantis Gutsogumnis ve Rum yetkililerle masaya oturup yaklaşık bir buçuk saat süren bir toplantı yaptılar.

Lefke heyeti, bu tarihi toplantıda Kıbrıs Rum Federasyonu’na üye olabilmek için fikir alışverişinde bulundu. Rumlar ise, Ada bölünmeden önce de federasyona üyeliği bulunan Lefke’ye yeşil ışık yakıp Türk takımının lehine girişimlerde bulunucaklarını ilettiler. KOP yetkilileri, kendi federasyon tüzüklerini ingilizceye çevirip 15 gün içerisinde Lefke yönetimine vereceklerini söylediler.

Esprili görüşme

KKTC futbol tarihindeki en büyük cezaya maruz kaldıklarını belirten Yıltaç Mükellef, Yüksek İdare Mahkemesi’ne gideceklerini söylerken, Rum Federasyonu ile yaptıkları görüşmenin esprilere sahne olduğunu anlattı ve “Kulübümüzün atkısını Rum başkana vererek, ‘Siz bizi üye yapmadan biz sizi kulübümüze üye yaptık’ dedik. Kendileri de bana ‘Memnuniyetle’ şeklinde yanıt verdi” dedi.

Ceza indirilmeyecek

KKTC Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, Lefke Kulübü yetkilileri ile bir görüşme yaptıklarını belirterek, “Kendilerine federasyonunun kararının değişmeyeceğini ilettik. Onlar da bize mahkeme yolu ile bu işi devam ettirme kararlığında olduklarını söylediler. Yasalarımıza göre, Lefke Kulübü Yüksek İdare Mahkemesi’ne başvurabilmesi için genel kurulun 25 oyunu almak zorundadır. Lefke’nin Rum kesimine bizi protesto için gittiklerini zannediyorum” dedi.   

Rum başkan, Türk takımının atkısını taktı

KIBRIS Türk kulübü Lefke’nin, Güney Kıbrıs Futbol Federasyonu heyeti ile yaptığı görüşmeler beklenenden de olumlu geçti. Hatta Kıbrıs Rum Futbol Federasyonu Başkanı Gutsogumnis, boynunda Lefke atkısı ve flaması ile toplantı sonunda açıklama yaptı. Gutsogumnis, temmuz ayında görüşmelerin süreceğine değindi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.