KKTC'den Rum tarafına sert tepki

KKTC'den Rum tarafına sert tepki

KKTC Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, Kıbrıs Rum yönetimindeki siyasilerin Türkiye ile KKTC arasında var olan kopmaz bağları aşındırma çabasının nafile olduğunu vurguladı.

Özgürgün, Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas başta olmak üzere Rum siyasilerin, son dönemde KKTC'nin içişlerine müdahale amaçlı açıklamalar yaparak, Anavatan Türkiye ile KKTC arasında varolan kopmaz bağları aşındırma çabası içerisine girdiğinin gözlemlendiğini, bu çabanın nafile olduğunu belirterek, Rum siyasileri bu nafile çabadan bir an önce vazgeçmeye çağırdı.

Özgürgün, yaptığı yazılı açıklamada, Rum liderliğince, ''Kıbrıs Türk halkının mutluluk ve refahının arzu edildiği'' yalanı üzerine bina edilen bu açıklamaların, tarihi gerçekler ve bu bağlamda Kıbrıs Türk halkının siyasi, sosyal ve ekonomik açıdan çöküşünü sağlamak amacıyla Rum tarafınca yürütülen izolasyon ışığında, inandırıcılıktan ve samimiyetten çok uzak olduğuna dikkati çekti.

''Kıbrıs Rum tarafının yıllardır yürütmekte olduğu politikanın ana ekseninin Anavatan Türkiye'yi Kıbrıs'ta 'işgalci' olarak göstermek ve Kıbrıs Türk halkıyla arasını açmak suretiyle adadaki Türk varlığını ortadan kaldırmak olduğu herkes tarafından bilinmektedir'' ifadesine yer veren Özgürgün, Kıbrıs Türk halkı ve Anavatan Türkiye'nin, et ve tırnak olarak milli davada birlikte mücadele etmeye bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceklerini vurguladı.

Özgürgün, açıklamasında şunları belirtti:

''Son dönemlerde yaşanan bazı gelişmeleri bu çerçevede sunarak adeta zafer naraları atanlar bilmelidir ki bu senaryo asla gerçekleşmeyecek, Kıbrıs Türk halkı ve Anavatan Türkiye et ve tırnak olarak milli davada birlikte mücadele etmeye bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceklerdir.

Bu gerçeğin bilinciyle, Rum tarafını bir kez daha aklıselime davet eder ve adada adil ve kalıcı bir çözüm bulunması için Türk tarafının müzakere masasında ortaya koymakta olduğu samimi ve yapıcı çabaya ortak olmaya çağırırız.''

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :