KKTC'nin 39. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Pakistan'da resepsiyon düzenlendi

KKTC'nin 39. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Pakistan'da resepsiyon düzenlendi

KKTC'nin 39. kuruluş yıl dönümü Pakistan'ın başkenti İslamabad'da düzenlenen resepsiyonla kutlandı.İslamabad'da bir otelde düzenlenen...

İSLAMABAD (AA) - KKTC'nin 39. kuruluş yıl dönümü Pakistan'ın başkenti İslamabad'da düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

İslamabad'da bir otelde düzenlenen törene, Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi Mehmet Paçacı, Pakistan Dışişleri Bakanlığından yetkililer, milletvekilleri, burada yaşayan KKTC ve Türk vatandaşları ile davetliler katıldı.

KKTC İslamabad Temsilcisi Büyükelçi Dilşad Şenol, burada yaptığı konuşmada, 39 yıl önce anavatan Türkiye’nin ve Türk halkının desteğiyle kurulan KKTC'nin, tüm trajik hadiselere rağmen değerlerini ve milli kimliğini koruyarak bugünlere ulaştığını ifade etti.

Şenol, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 Eylül'de Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda KKTC'nin tanınmasına yönelik çağrısının önemli olduğunu dile getirerek, bunun ardından KKTC'nin 11 Kasım'da Türk Devletleri Teşkilatına gözlemci üye olduğunu anımsattı.

KKTC halkının uluslararası toplumdan adil olmayan izolasyonun sona ermesini ve resmi olarak tanınmayı istediğini vurgulayan Şenol, anavatan Türkiye ve Pakistan'a sarsılmaz destekleri için teşekkür etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.