Klavyeyle sınava geldiler

Klavyeyle sınava geldiler

160 kişilik kadroya yaklaşık 4 bin 500 kişi başvurdu. Adaylar sınav öncesinde ilginç görüntüler oluşturdu.

Adalet Bakanlığı tarafından İzmir’de boş olan 160 adli katiplik kadrosu için açılan sınava 4 bin 347 kişi başvurdu. Hafta sonu iki gün sınava giren adaylar, birbirleriyle yarıştı.

İzmir Adliyesi son iki gündür adli katiplik sınavına giren adayların yoğunluğunu yaşıyor. Adalet Bakanlığı tarafından açılan ve 130’u sözleşmeli 30’u kadrolu 160 kişinin alınacağı sınava 4 bin 347 kişi başvurdu. Adaylardan 2 bin 210’ü dün sınava girerken 2 bin 137’si ise bugün ter döktü.

KPSS 2011’de 70 ve üzeri puan alanların girebildiği sınavda adaylardan 3 dakika içerisinde 90 kelimeyi hatasız yazmaları istendi. Sabah 08.00’de başlayan sınav sırasında ise ilginç görüntüler yaşandı. Adaylar alfabetik sırayla yapılan sınav sırasında ilginç görüntüler oluşturdu. Sıra bekleyen adaylar yanlarında getirdikleri klavyelerle hızlarını test etti. Sınav sırası bekleyen Yıldız Kırkpınar ilk kez sınava girdiğini, hızını arttırmak için aralıksız çalıştığını söylerken, KPSS’den 78 puan aldığını söyleyen Mustafa Kaya, başarılı olmak için elinden geleni yapacağını dile getirdi. Sınavdan çıkan Kevser Gezer ise KPSS’den 72 puan aldığını, başka kamu kurumlarına giremediği için adli katiplik sınavına girdiğini, ancak 3 dakikalık sürede 80 kelime yazdığı için başarılı olamadığını anlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :