Kobani’den Gelenlere 7 Bin Battaniye Yardımı Yola Çıktı

Kobani’den Gelenlere 7 Bin Battaniye Yardımı Yola Çıktı

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Kobani'den (Ayn El-Arab) Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine gelenlere 7 bin 100 battaniye ve 3 bin yatakla taşıyan yardım Tır’larının, bugün yola çıktığını bildirdi.

 

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, AA Muhabiri İlkay Güder’e yaptığı açıklamada, dünyanın neresinde olursa olsun tüm mazlumların her zaman yanında olduklarını belirterek, Filipinler'deki sel felaketinden Orta Afrika'daki kıyımlara, Mynmar'daki felaketlerden, Filistin ve Gazze'deki katliamlara, Suriye'den Türkiye'ye gelenlere, Kobani'deki Kürtlere sahip çıktıklarını anlattı.


"Kobani'den Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine gelenlere 7 bin 100 battaniye ve 3 bin yatakla taşıyan yardım Tır’larımız bugün yola çıktı" diyen Gündoğdu, battaniye Tır’ının Urfa'ya hareket ettiğini ve Suruç'ta dağıtımının yapılacağı bilgisini verdi.


Gündoğdu, birkaç günde de 3 bin yatağı taşıyan Tır’ların hareket edeceğini bildirdi. Memur-Sen Urfa İl temsilciliği, Gaziantep, Van, Bitlis, Hakkari ve Diyarbakır'daki genel merkezlerinin Kobani'den ilk gün gelenlere yardım ettiklerini kaydeden Gündoğdu, şunları söyledi: “Kardeşlik sınır tanımaz, ten rengine bakmaz, mazlumun kimliğini sormaz sloganlarıyla kardeşlerimize sahip çıkmaya devam ediyoruz. Genel Başkanlarımızla toplantı yaparak, anında kararı aldık. Şu anda dağıtılanlar, gönderilenler ve verdiğimiz yatak siparişiyle birlikte 300 bin liralık kaynağı Memur-Sen ve 11 sendika genel başkanıyla kararlaştırdık. Türkiye geneli bir kampanya yapıp da bekleme durumu olmadığı için durumun aciliyetinden dolayı bu kararı aldık. Bir elimizi Gazzeli kardeşlerimize, ikinci elimizi de Suriye'den ülkemize göç eden tüm mazlumlara uzatmalıyız. Kış yaklaşıyor, yatak ve battaniyeye öncelik vermeliyiz. Duyarlı örgütlerin bu yardımları yapabilmesi için hassasiyetini koruması ve devam ettirmesi lazım.”

 

17102014-3


“TERÖRDEN MEDET UMANLAR ASLA KARDEŞİMİZ DEĞİLDİR”

Gündoğdu, Kobani'den, Suriye'den ya da başka ülkeden Türkiye'ye sığınan insanların kimliğine, inancına ve ırkına bakmaksızın sadece insan oldukları için yaklaşılması gerektiğini dile getirdi.

 

Son günlerde yaşanan olaylarda özellikle bir partinin ve onun yandaşlarının Suriye'den Türkiye'ye sığınanların gelişine ilgi göstermediklerine dikkati çeken Gündoğdu, “Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde anamuhalefet partisinden daha demokrat bir görüntü çizen, Türkiye partisi olmak için baya mesafe kateden bir partinin; diğer tarafta Kürtçülük üzerinden Kürtleri de boğan, Kürtlerin malına, canına, namusuna da tecavüz edilmesine bir şekilde basiretsizliğiyle vesile olan bir tablo görüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

 

17102014-2

 

“Burada 'çözüm süreci başarıya ulaşırsa biz, ekmeksiz kalırız' hastalığı var" ifadesini kullanan Gündoğdu, “Ben milletimize çağrıda bulunuyorum, 75 milyon Kürdüyle Türküyle kardeşiz. Yüzüne maske takıp vurup, kıranlar, terörden medet umanlar asla kardeşimiz değildir, kardeş olamazlar. Maskelilerle birlikte aynı eylemde bulunarak sokakta çözüm arayışına girmesi bu milletin kabul edeceği bir şey değil” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.