Koca taş büyüklüğündeki ellerini görenler hayrete düşüyor

Koca taş büyüklüğündeki ellerini görenler hayrete düşüyor

İki koca taş büyüklüğündeki ellerini görenler hayrete düşüyor. Sekiz yaşındaki çocuğu gören Hintli doktorlar şaşkınlık kalıyor.

Hindistan'da yaşayan Kaleem adındaki çocuk bedeni büyüklüğündeki ellerle dünyaya gelir. Bu koca eller ile ayakkabı bağını bağlamakta bile zorlanıyor. Annesi Haleema doğumdan sonra çocuğunun farklı bir durumunun olmadığını, daha sonraları ellerinin orta parmaklarından itibaren şişmeye başlayıp büyüdüğünü aktardı.  

Yaşıtı olan çocuklar ellerinin bu kadar büyük olmasından dolayı korkuyorlar. Kaleem okula gitmediğini çünkü öğretmeni diğer çocukların kendisinden korktuğunu söylemiş.

Birçok kişi kendisine gelip koca elleriyle başkalarını dövüp korkutmasını söylüyor. Ama bazılarının sık sık kendisini dövdüğünü söylüyor.



Giysilerinin düğmelerini iliklemekte, pantolonunu giymekte zorlanıyor. Doktorlar ellerini ameliyat etmeleri gerektiğini söylemiş. Ama küçük bir ameliyat olacaksa kabul edeceğini başka türlü durumlarının olmadığını aktardı. Ailesi ayda sadece 60 lira civarında kazanıyor ve ameliyat yapacak durumları yok. İşçi olan baba Shamim bu durumdan endişeli ve bir şey yapamamanın perişanlığı içinde.

Yerel hastanenin müdürü Dr Ratan, bu durumun nadiren görünen bir hastalık olduğunu söyledi. Doktorlar, elleri bu şekilde büyümeye devam ederse hayati riskle karşı karşıya kalabilir. Hangi doktora gitmişlerse de birçok test ve muayene olmadan hastalığı teşhis edemeyeceklerini söylenmiş. Doktorların bu söylediklerinden sonra anne baba ameliyat için para toplamaya başlamışlar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.