Kocaeli'de belediyenin sahiplendiği kedi "Kahve"nin 7 yavrusu çocuklara emanet

Kocaeli'de belediyenin sahiplendiği kedi "Kahve"nin 7 yavrusu çocuklara emanet

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde kütüphanenin bahçesinde doğum yapan kedi Kahve'nin yavruları da sahiplenilerek belediye bünyesinde eğitim hizmeti veren Bilgi Evleri'ndeki çocuklara emanet edildi.

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde kütüphanenin bahçesinde doğum yapan kedi Kahve'nin yavruları da sahiplenilerek belediye bünyesinde eğitim hizmeti veren Bilgi Evleri'ndeki çocuklara emanet edildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, "Kitap Kahve" ve "Akse Halk Kütüphanesi"nin bahçesinde doğum yapan "Kahve" adındaki kedinin 7 yavrusunun, sağlık kontrollerinin ardından Çayırova Belediyesi Bilgi Evlerince sahiplenildiği ifade edildi.

Hayvan sevgisini aşılamak için bu kararın alındığı vurgulanan açıklamada, çocukların yavrularla hoşça vakit geçirmelerinin de amaçlandığı aktarıldı.

Bilgi Evleri'nde eğitim gören çocukların, yavrulara "Çakıl Behlül", "Şeker", "Köri", "Badem", "Susam", "Güneş" ve "Moka" isimlerini koyduğu belirtilen açıklamada, Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi'nin şu ifadelerine yer verildi:

"Akse Kitap Kahve'de doğum yapan, "Kahve" isimli kedimizin yavruları artık Bilgi Evleri'nde çocuklarımızla büyüyecek. Hayvan dostlarımız bize Allah'ın emaneti. Onlara iyi şartlar sunmak da görevimiz. Bilgi Evlerine giden yavru kedilerimiz, burada Çayırovalı miniklerimizle büyüyecek ve sıcak bir ortamda hem çocuklarımızın neşe kaynağı olacak, hem de gelecek nesillere hayvan sevgisini aşılayacak."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.