Kocaeli'de kar nedeniyle yolda kalanların yardımına belediye otobüsü şoförü yetişti

Kocaeli'de kar nedeniyle yolda kalanların yardımına belediye otobüsü şoförü yetişti

Kocaeli'de, D-100 kara yolunda etkili olan kar yağışı nedeniyle yolda kalan vatandaşlara belediye otobüsü şoförü yardım etti. Kocaeli...

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de, D-100 kara yolunda etkili olan kar yağışı nedeniyle yolda kalan vatandaşlara belediye otobüsü şoförü yardım etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kentte etkisini artıran kar yağışı D-100 kara yolunda trafik akışını olumsuz etkiledi.

Kar yağışı nedeniyle karla kaplanan D-100 kara yolunda bazı araçlar yolda kaldı. Duraklarda ise vatandaşlar uzun süre otobüs gelmesini bekledi.

Yolda kalan bazı vatandaşlar, araçlarından inerek yola yaya olarak devam etmek istedi. Vatandaşların yardımına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşımpark AŞ şoförü yetişti.

D-100 karayolunda kalan, yolda yürüyen ve hat dışı olan duraklardaki vatandaşları otobüsüne alan şoför İbrahim Çen, vatandaşları gidecekleri yere kadar götürdü.

Çen, yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde kar yağışının çok yoğun olduğunu belirterek, "Normal şartlarda güzergahımız dışındaki duraklardan yolcu almamız yasak. Ancak sabah saatlerinde kar yağışı şiddetliydi ve vatandaşların bazıları yolda yürüyordu. Biz ne kadar ulaşım hizmeti veriyor olsak da yaptığımız hizmet, kamu hizmeti. Devlet vatandaşını yolda bırakmaz diye düşündüm ve yolda yürüyen, uzun süredir güzergahımız dışında bekleyen vatandaşları otobüse aldım. Vatandaşlarımızı gidecekleri yerlere ulaştırdık." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.