Kocası dövünce bebeğini düşürdü

Kocası dövünce bebeğini düşürdü

Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesine bağlı Mürşitali köyünde yaşayan 2 çocuk annesi Emine M., 6 yıllık kocası S.M.'den gördüğü şiddet nedeniyle hastanelik oldu.

Edinilen bilgiye göre, 10 gün önce doktora muayene olmak amacıyla köydeki evinden Iğdır Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Bölümü'ne gelen Emine M., doktor kontrolünün ardından gittiği evinde ''Neden doktora gittin?'' diyen kocası tarafından dövüldü.

Kadın hastalıklarıyla ilgili rahatsızlığı dolayısıyla doktora gitmesinin ardından evinde çocukları önünde kocasından dayak yiyen kadın, şiddetin ardından çocuklarını da alarak babasının evine sığındı. Kız kardeşinin gördüğü şiddete tepki gösteren Abi Mehmet Ayhan, kardeşinin yediği dayaktan dolayı ağız, göz ve yüzünde ciddi derecede morluklar oluştuğu ve 3 aylık bebeğini düşürdüğünü söyledi. Geçen yılda kız kardeşinin aynı şekilde kocası tarafından şiddete maruz kaldığını ifade eden Ayhan, "Gecen yıl aynı
şekilde dövülen kız kardeşime 3 ay çocukları ile birlikte köyde babam baktı. Fakat aile büyüklerinin araya girmesiyle tekrar kocasının evine dönmek zorunda kaldı. İşte huylu huyundan vazgeçmiyor, geçtiğimiz hafta aynı sorun bir daha yaşandı. Hastaneden de alınan raporda, ''Darp sonrası 6. günde gerçekleşen düşük olayının darp sonucu olabileceği ancak bunun kesin nedeninin bilinmesinin mümkün olmadığı'' ifadelerine yer verildi. Kız kardeşim 15 haftalık bebeğini kaybetti" dedi.

Kocası tarafından dövüldükten sonra ailesi tarafından Iğdır Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne kaldırılan Emine M.'nin, hastanede yapılan muayene sonucunda evde düşük yaptığı ve yaklaşık 15 haftalık olan çocuğunu kaybettiği bildirildi.

Olayın duyulmasının ardından jandarmanın eve gelerek ifade aldığı kaydedilirken, Emine M.'nin jandarmaya ve cumhuriyet savcısına verdiği ifadesinde kendisine yönelik şiddet uygulayan kocasından şikayetçi olduğu bildirildi.

Bu işin peşini bırakmayacağını kaydeden Abi Mehmet Ayhan, "Bu olay sırf kardeşime yapıldığı için değil, kime yapılırsa yapılsın, aynı tepkiyi gösterirdim. Savcılığa suç duyurusunda bulundum. Kardeşim ayrılsın, çocuklarının velayeti kardeşime verilsin. Kardeşim 6 yıllık evli her yıl bir iki deva bu şekilde ağır şiddete maruz kalıyor. Iğdır Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nden aradılar. Kardeşime gereken her türlü yardımın yapılması konusunda yardımcı olunacağı söylendi. Bundan önce biz aile olarak kardeşimin yanındayız. Köyde babam annem yaşlı, onlarla da yaşayabilirler" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :