Koç'un, 10 yıllık güç savaşı böyle bitti

Koç'un, 10 yıllık güç savaşı böyle bitti

Türkiye'nin en büyük ekonomik gücü Koç, 10 yıl önce küçümsediği Erdoğan'ın artan gücüne böyle teslim oldu.

Belediye Başkanlığı döneminde Koç Üniversitesi arazisi ve 1 milyar dolar açıklamaları nedeniyle Erdoğan'ı sert bir şekilde eleştiren Rahmi Koç, aradan geçen yıllara ve Erdoğan'ın bu süre içinde artan gücüne yenik düştü. Bu durumu çarpıcı bir şekilde özetleyen ise dün TÜSİAD Genel Kurulu'nda çekilen bu fotoğraf karesi oldu.

Fotoğrafta, bir dönemler yüksek perdeden Erdoğan'ı eleştiren Rahmi Koç, boynu bükük bir şekilde Erdoğan'ın önünde hafif eğilmiş olarak görülüyor.

İLK KAVGA KOÇ ÜNİVERSİTESİ ARAZİSİYLE BAŞLAMIŞTI!

Başbakan Erdoğan ile Rahmi Koç arasında ilk kavga Koç Üniversitesi'nde yaşandı. Tayyİp Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde, Koç Üniversitesi'nin İstinye'deki arazisinin işgal edilmiş alan olduğu gerekçesiyle yasal izinlerini vermemişti. Taraflar, bu nedenle karşılıklı dava açmışlardı. Ardından Tayyip Erdoğan'ın malvarlığı Koç ve Erdoğan'ı bir kez daha karşı karşıya getirdi. Koç, Ağustos 2001'de katıldığı bir TV programında AK Parti'yi yeni kuran Erdoğan için, 'Tayyip Erdoğan yeni bir misyona soyunuyor. Bu iş para meselesidir. Bugün radyolarda dinledim. 1 milyar dolar kadar para biriktirmişler' demişti.

Rahmi Koç'un bu sözleri AK Parti'de deprem etkisi yarattı ve TBMM Başkanı olan Bülent Arınç, 'Rahmi Bey, bir milyar doların yerini açıklasın. Yoksa bu işi mahkeme temizler' diyerek sert tepki göstermişti. Koç, Arınç'ın bu çıkışı üzerine 'Sözlerim maksadını aştı' diyerek ortamı yumuşatmaya çalışmıştı.

SON KALE BÖYLE ÇÖKTÜ!

Ancak Erdoğan o sözleri hiç unutmadı ve aradan yıllar geçti. Geçen yıllar ise Erdoğan'ı Cumhuriyet tarihinin en güçlü Başbakanlarından biri haline getirdi. Erdoğan'ın artan gücü Koç Holdingin kudretli patronuna yıllar sonra bu pozu verdirtti...

İşte tarihe not düştüren o fotoğraf karesi...

 

Etiketler :