Kolunu kaptırdığı 60 kiloluk slaj makinesiyle hastaneye geldi

Kolunu kaptırdığı 60 kiloluk slaj makinesiyle hastaneye geldi

Bursa'nın Kestel ilçesine bağlı Durak Köyü'nde kolunu Silaj makinesine kaptıran 17 yaşındaki lise öğrencisi, 8 saatlik kurtarma komedisinin ardından ameliyata alındı.

Makine ile birlikte taşınan genç ne ambulansa sığabildi ne de helikoptere. 112 doktorunun "Ben bu hastayı hareket ettirmem, gerekirse kamyon tutup götürürüm" demesi üzerine Gökhan Altınok, sılaj makinesi ile birlikte yüklendiği kamyonet ile hastaneye getirildi.
Gencin kolunu sıkıştığı yerden kurtarmak için seferber olan itfaiye ve sivil savunma ekipleri acil servisin girişinde makineyi demir kesme makinesiyle parçalara ayırabilmek için 3 saat boyunca uğraş verdi.

Kestel ilçesine bağlı Sarıyer Köyü'nde ikamet eden lise öğrencisi 17 yaşındaki Gökhan Altınok çiftçi olan bir akrabasına yardım etmek için Durak Köyü'ne geldi. Burada tarlaya giden Altınok yakınlarıyla beraber daha önce biçilip istif edilen mısırları silaj makinesine atmaya başladı. Makine atılan mısırları tane haline getirirken, bir anda dengesini kaybeden Altınok elindeki mısır ile birlikte kolunu makineye kaptırdı.
Kanlar içinde kalan gencin yakınları da panikleyerek gence yardım etmeye çalıştı. Kolu yaklaşık 3 tonluk makinede sıkışan Altınok için yakınları sağlık ekiplerine haber verdi. Kestel ilçesinden gelen sağlık ekibi sıkışan kolu çıkaramayınca Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ekipleri ve Bursa Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Ekipleri'nden yardım istendi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler gencin 3 tonluk makinede sıkışan kolunu çıkarmak için seferber oldu. Ancak makinedeki dişlilerin arasına giren kol bir türlü çıkmayınca ekipleri makineyi parçalamaya karar verdi. 13.30'da olay yerine giden kurtarma ekipleri yaklaşık 4 saat sonra 3 tonluk makineyi parçalayarak 600 kiloya kadar indirebildi. Kol dişliler arasında döndüğü için makinenin geri kalan parçası ise çıkarılamadı.

AMBULANS HELİKOPTERE SIĞMAYINCA KAMYONETLE HASTANEYE GETİRİLDİ

Yaralı genç kolundaki makineyle birlikte ambulansa konulmak istendi. Fakat makine ambulansa sığmadı. Ardından olay yerine ambulans helikopter çağırıldı ancak makine ve Gökhan Altınok ambulans helikoptere de sığmadı. Bunun üzerine görevliler makinenin olay yerinde parçalanmasına karar verdi. Ancak İsminin Serdar olduğu öğrenilen görevli 112 doktoru "Ben bu hastaya burada dokundurmam gerekirse kamyon tutar öyle götürürüm" deyince genç adam Slaj makinesiyle birlikte bir kamyonete bindirilerek Hastaneye sevkedildi.

ACİL SERVİS TORNA ATÖLYESİ GİBİ

Kapalı kasa kamyonetle Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürmek için Saat 15.00'da yola çıkan kamyonet 2 ambulans eşliğinde saat 18.30'da hastaneye geldi. Hastanenin acil giriş kapısına kadar yanaşan kamyonetten forklift yardımı ile çıkarılan Altınok, acil servis ünitesinin girişine konuldu. Hastane acil servisi bir anda torna atölyesine döndü. İtfaiye ekipleri kolu sıkıştığı yerden çıkarmak için makineyi sökmeye çalıştı. Ancak bu mümkün olmayınca ekipler spiralle demiri kesmeye başladı. Acil serviste yaşanan keşmekeşliğe hasta yakınları ada katıldı. Doktor ve kurtarma ekipleri adeta hastayı izlerken Gökhan Altınok'a hasta yakınları müdahale etmeye başladı. Yetkililerin gözleri önünde Sedyenin üzerine çıkan Gökhan'ın 2 dayısı spiral taşlarıyla makineyi parçalamaya başladı. Ekiplerin tam anlamıyla sınıfta kaldığı acil servisteki kurtarma operasyonu tam 3 saat sürdü.

GÜVENLİK BİBER GAZIYLA TEHTİD ETTİ

Üzücü olayı haber alan Altınok'un yakınları hastaneye akın etti. Gencin müdahalesi uzayınca hastane önünde toplanan hasta yakınları tepki gösterdi. Uludağ Üniversitesi Acil Servisindeki güvenlik görevlileri ise hasta yakınlarını uzaklaştırmak için biber gazı kullanmak istedi. Elindeki biber gazını vatandaşlara göstererek "Gidin yoksa biber gazı sıkarım" diyen güvenlik görevlisi tehditler yağdırdı.

AMBULANSI SİPER ETTİLER

Güvenlik görevlileri görüntü almak isteyen basın mensuplarınada saldırdı. Gencin kolunu kurtarmaya çalışan hasta yakınlarını ve basın mensuplarını uzaklaştırmak için 112 Acil Sağlık Ekibi'nde görevli olan bir ambulans hastaneye çağrıldı. Görevli olan ambulans basın mensuplarının görüntü almasını engellemek için hastane önüne yanaştı.

8 SAAT SONRA AMELİYATA ALINDI

Saat 13.00'de elini makineye kaptıran genç uzun bir yolculuğun ardından hastaneye getirilirken, ekipler sıkışan kolunu kurtarmak için 8 saat boyunca ter döktü. Makinenin dişlileri arasında kalan gencin kolu saat 21.30'da makineden çıkarıldı ve genç ameliyata alındı. Sağlık görevlileri makinenin içinde parmak kalabileceği ihtimaline karşı makineyi tekrar kontrol etti. Hastaneye gelen Altınok'un akrabaları ise müdahalenin uzun sürmesine sitem etti. Altınok'un dayısı Mehmet Bay, hatanın ambulans helikoptere alınamadığını bunun üzerine skorsky helikopteri istendiğini ancak yetkililerin izin vermediklerini iddia etti. Altınok'u hastaneye getiren şoför Veli Süleyman Bursa'da dikkatli bir şekilde geldiklerini hastaya zarar vermemek için yavaş geldiğini söyledi.

SAĞLIK MÜDÜRÜ ÖZCAN'DAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili açıklama yapan Bursa İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, kendilerine ihbar geldikten sonra Bursa'dan ambulans helikopteri Keles ilçesine gönderdiklerini söyledi. Özcan, "Altınok'un kolunun sıkıştığı yerden çıkarılması için 3 tonluk makineyi parçalara ayırdık. Keles ve Orhaneli'den olay yerine ambulans gönderdik. Gencin kolundaki parça ağır olduğu için ambulans helikoptere sığmadı" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.