KOMİSYONA 3 SAAT BİLGİ VERDİ

KOMİSYONA 3 SAAT BİLGİ VERDİ

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bazı ülkelerin parlamentolarında 1915 olaylarına ilişkin gündeme getirilen tasarılar konusunda TBMM Dışişleri Komisyonuna yaklaşık 3 saat bilgi verdi.

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve komisyon üyesi Onur Öymen, bu konuda kendi görüşlerinin belli olduğunu ifade ederek, ''Edindiğimiz izlenim hükümetin tutumunda herhangi bir değişiklik olmadığı yolundadır'' dedi.

Öymen, ''Tatmin oldunuz mu?'' sorusuna, ''Öyle bir halimiz var mı?'' karşılığını verdi. ''Meclis'ten bir ortak deklarasyon yayımlanmasının gündeme gelip gelmediği'' sorusu üzerine, Öymen, ''Maalesef aşırı bir iyimserlikle bu toplantıdan ayrıldığımı söyleyecek durumda değilim'' diye konuştu.

MHP Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı ise ''Ermenistan ile imzalanan protokollerin TBMM'den geri çekilmesini istediklerini'' ifade ederek, Bakan Davutoğlu'nun açıklamalarından ''tatmin olmadıklarını'' söyledi.

Öte yandan, Dışişleri Komisyonu gündemindeki ikili ve uluslararası anlaşmaların kabulüne ilişkin üç yasa tasarısı, bilgilendirme toplantısının uzaması nedeniyle ele alınmadı.

Etiketler :