Komplo belgesinin sırrı bu kapakta

Komplo belgesinin sırrı bu kapakta

Taraf gazetesi muhabiri Baransu ‘Belgenin tarihini askeri kaynaklardan aldım' dedi. Planın bir kapağı olduğu, üzerinde tarih ve imza bulunduğu öne sürüldü.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un ‘Bu belgenin Nisan 2009'da hazırlandığını kim tespit etti? Belgenin üzerinde hiçbir tarih yok' çıkışının ardından iki iddia gündeme geldi. Haberi yapan Taraf gazetesi muhabiri Mehmet Baransu, tarihi askeri kaynaklardan öğrendiğini açıkladı. Bir başka iddiaya göre ise skandal eylem planının kamuoyuna yansımayan bir kapak kısmı var ve üzerinde hem tarih hem de imzalar var. Avukat Serdar Öztürk'ün ofisinde bulunan ve altında Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek'in imzası bulunan belgenin hangi tarihte hazırlandığı ve hazırlayanın isminin yer aldığı bir kapağının olduğu iddia edildi. Kamuoyuna yansımayan eylem planının kapağının üzerinde yer alan bilgilerin soruşturmanın seyrinin değişmesine neden olabileceği öne sürüldü.

Skandal eylem planı belgesi eline geçtikten sonra hazırlanış tarihini öğrenmek için askeri kaynaklarıyla irtibata geçtiğini anlatan Taraf gazetesi muhabiri Mehmet Baransu, kaynaklarından belgenin Nisan 2009 tarihinde şekillendiğini öğrendiğini söyledi. Baransu, ‘Kaynaklarımız çalışmayı doğruladıkları gibi, tarih olarak da Nisan 2009 bilgisini verdi. Haberden sonra görüştüğümüz emekli Orgeneral de, bu planın Ocak 2009'da hazırlanmaya başlandığını, kendisinin de şubat ayında eski silah arkadaşları tarafınından konulan haberdar edildiğini söylediğini' açıkladı.

Dava 4 durumda yeniden açılabilir

Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ'un, Askeri Savcı'nın ‘İrtica ile Mücadele Eylem Planı' ile ilgili takipsizlik kararının kesin olmadığı ve yeni soruşturma açılabileceği yönündeki açıklaması dikkatleri soruşturmanın hangi hallerde yeniden açılacağına çevirdi.

YENİ DELİLLER BULUNURSA:

Yeni delil, bilgi, emarenin ortaya çıkması durumunda dava açılabilir. Örneğin, fotokopi şeklinde olan belgenin aslı ortaya çıkarsa ya da belgenin ele geçtiği Avukat Serdar Öztürk'le irtibatı tespit edilirse.

KARARA İTİRAZ EDİLİRSE:

Suçtan zarar görenler, örneğin belgede hakkında suçlamalar bulunan AK Parti, Fethullah Gülen ya da herhangi bir kimse Askeri Savcılığının verdiği takipsizlik kararına itiraz eder ve bu itiraz Genelkurmay Askeri Mahkemesi tarafından kabul edilirse.

KITA KOMUTANI EMİR VERİRSE:

Belgede imzası olduğu iddia edilen Albay Dursun Çiçek'in Kıta komutanı dava açma emri verirse.

VECDİ GÖNÜL EMİR VERİRSE:

Milli Savunma Bakanı Gönül, Askeri Mahkemeler Kuruluşu Ve Yargılama Usulü Kanunun kendisine verdiği yetkiye dayanarak dava açma emri verirse.

İfade günü rastlantısı

Albay Dursun Çiçek, Ergenekon savcılarına ifade verirken, MGK toplantısında da skandal eylem masaya yatırılıcak

Etiketler :