Komplolar bir bir ortaya çıkıyor

Komplolar bir bir ortaya çıkıyor

Erzurum merkezli Ergenekon Davası'nın İddianamesi'nde, Çatalarmut Baraj Gölü'nde bulunan cephanelikle ilgili de çarpıcı ifadeler yer alıyor.

SULAR ÇEKİLDİ, ORTAYA KOMPLO ÇIKTI

Tarih 27 Ekim 2009... Erzincan'daki Çatalarmut barajının suları çekildi. Ortaya adeta bir cephanelik çıktı. O cephaneliğin Erzincan komplosunun bir parçası olduğu iddiası ise ilerleyen günlerde gündeme bomba gibi düştü.

Erzurum merkezli Ergenekon soruşturmasının iddianamesinde gizli tanıkların Çatalarmut baraj gölünde bulunan cephanelikle igili şok ifadeleri yer alıyor. Bunlardan biri gizli tanık Munzur'a ait.

"GÖLÜN ALTINDA MİLYARLAR YATIYOR"

Gizli tanık Munzur ifadesinde, soruşturma kapsamında tutuklanan Astsubay Şenol Bozkurt'un kendisini Çatalarmut baraj gölüne götürdüğünü anlatıyor. O sıralarda göl suları henüz çekilmemiş ve askeri mühimmat ortaya çıkmamış. Ancak gizli tanığın ifadesine göre, astsubay Bozkurt mühimmatı biliyor ve kendilerinin attığını net bir şekilde ifade ediyor.

JANDARMA DEĞİL POLİS ARANINCA...

"Zamanı gelince çıkar" denilen şeyin ne olduğu ilerleyen günlerde anlaşıldı. Ancak, kumpası yapanların hesap etmediği bir şey olmuş ve balık avlamak için gittiği gölde mühimmatı gören kişi jandarmayı değil polisi aramıştı. Gizli tanık X, bu aşamada polisi zan altında bırakmaya yönelik ikinci bir komplonun devreye sokulduğunu anlatıyor. Kendisiyle konuştuğunu söylediği kişi Jandarma Üsteğmen Ersin Ergut...


JANDARMA ALAY KOMUTANI DA YALANCI TANIKLIK İSTEMİŞ

Gizli tanık X, Erzincanlı olduğunu ve ailesinin böyle bir durumda zarar göreceğinden endişe ettiğini söylüyor. Onun ifadesine göre bu kez de ikna için Erzincan İl Jandarma Alay Komutanı Ali Tapan ile görüştürülüyor.

"AMAÇ ERGENEKON SORUŞTURMASINI GÖLGELEMEK"

Gizli tanık X, teklifi kabul etmediğini, bir başkasına kabul ettirilme endişesiyle de bildiklerini anlatma gereği duyduğunu söylüyor. "Polis attı, polis buldu" denilerek hem emniyet teşkilatını hem de Ergenekon soruşturmasını zan altında bırakmak isteyenlerin planları da böylece sonuçsuz kalmış oluyor.

Etiketler :