Komşuda yine grev var

Komşuda yine grev var

Yunanistan'da kamu çalışanlarının, hükümetin izlediği ücret politikasını protesto etmek amacıyla yarın 24 saatlik grev yapacağı bildirildi.

Yunanistan Kamu Çalışanları Konfederasyonu'nun (ADEDY) çağrısıyla yapılacak grev çerçevesinde yarın tüm devlet dairelerinde hizmetlerin durdurulacağı açıklandı.

Greve yerel yönetim çalışanlarının yanı sıra öğretmenlerin katılacağı, sağlık çalışanlarının da grev yapacak olmaları nedeniyle hastanelerde yalnızca güvenlik ve acil yardım birimlerinin hizmet vereceği kaydedildi.

Sivil hava taşımacılığı çalışanlarının da greve 24 saat süresince destek verecek olmaları nedeniyle Yunan Olimpic Havayolu şirketinin iç ve dış seferlerinde aksamalar olmasının beklendiği açıklandı.

Emniyet sandığının "çöktüğü" yorumunu yapan çalışanların greve gitme nedenleri arasında, Yunanistan genelinde 15 bin emeklinin 17 aydır kıdem tazminatlarının ödenmesini bekliyor olmasının da bulunduğu belirtildi.

Bu arada ADEDY temsilcileriyle bir araya gelen Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis'in, sendikadan taleplerini makul düzeyde tutmalarını istediği bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :