Komşunun pilotları THY'de çalışmak istiyor

Komşunun pilotları THY'de çalışmak istiyor

Yunanistan'da etkili olan ekonomik kriz ve Türkiye'nin dikkat çeken yükselişi, tecrübeli Yunan pilotları Türk Hava Yolları'nda (THY) iş aramaya sevk etti.

19 Yunan pilotun THY'de çalıştığını yazan "Elefteros Tipos Tis Kiryakis" gazetesi, "Uçan göçmen 19 Yunan pilot, THY'de" başlığını kullandığı habere 2 sayfa ayırdı. Yunanistan'da hüküm süren ağır ekonomik kriz, Yunan havayolu şirketlerinde çalışan tecrübeli Yunan pilotların şanslarını THY'de aramalarına yol açmış. THY, bir dönem Yunan Olimpic Airlines'da çalışan 19 pilotu işe almış.

Yunan pilotlardan Aleksandros Kehagias, 5 aydır THY'de çalışan Olimpic Airlines'ın eski pilotlarından. Kehagias, "THY'ları, Olimpic'in eski güzel günlerini hatırlatıyor. Teknik desteği mükemmel. Eğitimi kusursuz. Çok iyi filosu var." sözleriyle çalıştığı ortamını özetliyor. Kehagias, şöyle konuşuyor: "Türk meslektaşlarımız bize sevgilerini gösteriyor. Size değer verdiklerini ve sevdiklerini bilmek güzel. Hepsi işinin ehli mükemmel pilotlar."

Pilotlardan Nikolaos Krontiras (46) ise, bir yıldan bu yana THY'de görev yapıyor. Tecrübeli bir pilot olan Krontiras, 18 yıl Olimpic'de 4 yıl da İtalyan AirOne'da çalışmış. THY'de çalışmaktan çok mutlu olduğunu ve her anlamıyla mükemmel bir ortamda görev yaptığını anlatan Yunan pilot, "THY, çok organize bir şirket. Başvurumun kabul edilmesi için 5 gün boyunca sınavdan geçtim" diyor. Krontiras, "Burada bir tek kişi bile bana kötü davranmadı. Herkes birbirini anlıyor. Hepsinden öte dostuz. Türk meslektaşlarımla bu kadar iyi ilişkiler kurabileceğimizi tahmin etmiyordum. Türk pilotların tecrübeleri mükemmel. İstanbul'da yabancılık hissetmiyorum" ifadeleriyle memnuniyetini dile getiriyor.

KOTİL: HEDEFİMİZ, AVRUPA'DA BİRİNCİLİK

Gazeteye konuşan THY Genel Müdürü Temel Kotil ise 240 yabancı pilottan 19'unun Yunan olduğu bilgisini veriyor. "Hedefimiz, kısa süre içerisinde Avrupa'nın en büyük havayolu şirketi olmak." diyen Kotil, "Yunan pilotların şirketimizde çalışmalarından memnunuz" görüşünü dile getirdi. Önemli bir de mesaj veren Temel Kotil, şöyle konuştu: "Yunanistan ve Türkiye, eski bazı takıntılardan kurtulmayı başarabilirlerse, başarılı işbirlikleri yapabilirler."
 

Etiketler :