Komutandan çekilen PKK'lılara şok sözler

Komutandan çekilen PKK'lılara şok sözler

Çözüm sürecindeki gelişmeleri değerlendiren Özgürel, 1999'da yaşananlarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özgürel, 1999 yılında ordudan önemli bir ismin PKK'ya 'Hepiniz gitmeyin. Bakarsınız bir gün lazım olur' dediğini ileri sürdü.

Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Başkan Vekili Avni Özgürel, Söz Sende'de Balçiçek İlter'in sorularını yanıtladı
 
Çözüm sürecindeki gelişmeleri değerlendiren Özgürel, 1999'da yaşananlarla ilgili de şöyle konuştu: O zaman ordudan önemli bir isim PKK'ya “Hepiniz gitmeyin. Bakarsınız bir gün lazım olur” demişti.
 
İşte Avni Özgürel'in o açıklamaları....
 
1999'DA PKK'YA “HEPİNİZ GİTMEYİN” DENDİ
1999'da PKK sınır dışına çıkarken önemli birileri PKK'ya “Hepiniz gitmeyin” demişti. Kim olduğunu söylemeyeceğim çünkü yargılanan insanların üzerinden bir dialog yürütmek doğru değil Şüphesiz ki ordudan birilerinden bahsediyorum. Hatta cümle de şuydu: “Bakarsınız bir gün lazım olur”. Bu yüzden bu işler kolay değil.
 
ÇIKAR KAVGALARININ OLDUĞU BİR KORKU TÜNELİNDEYİZ
Çıkar kavgalarının içerisinde bir korku tünelinden geçiyoruz. Sadece silahlı mücadele olsa bu iş çok daha farklı yollarla çözülebilirdi ama bugüne kadar bu meseleyi çözmek için elini kim uzattıysa eli yandı. Birçok insan hayatlarını kaybetti. Buralarda hep tek bir ortak nokta var: Önemli bir çıkar çatışması. Bu iş bir holding gibi. 
 
TÜRKİYE DE PKK DA GERİ DÖNÜLMEZ YOLDA
Özgürel, bugün gelinen noktayı ise şöyle yorumladı: Türkiye bu süreçte geri dönemeyeceği kadar ileri çıktı. Aynı şey PKK için de söylenebilir. Geri dönemeyecekleri kadar yol aldılar. Silah bırakmak konusunda bazı insanlar “Gittiler, Irak'ta istedikleri olmadı, tekrar silahları alır dönerler” gibi şeyler diyorlar. Dünyada silahı bırakmış, ondan sonra silahı tekrar eline alıp mücadele verdiği topraklara dönmüş ikinci bir terör örgütü yok. 
 
BAHÇELİ 2008'DE “BU KONUNUN ÇÖZÜM YERİ TBMM'DİR” DEDİ
MHP'nin tutumunu eleştiren Özgürel “Bahçeli 2008'de şöyle bir değerlendirme yapmıştı: Bu konunun çözüleceği yer TBMM'dir. Çözümü başlatacak olan da iktidar partisidir. Bu parti sorunları Meclis'e taşımalı, anayasa değişiklikleri başta olmak üzere adımlar atmalı, diğer siyasi partiler de çözüme katkı sağlayacak fikirlerini ortaya koymalıdırlar. Teklif iktidardan geldi, ben yokum demek doğru değildir. Bahçeli'nin buna benzer başka açıklamaları da var. Bugün içinde olduğumuz korku tünelinden çıktığımızda Türkiye'de siyaset alt üst olacak. Siyaset artık proje üzerinden yürüyecek. Bugün MHP sokaktaki insanlara sorduğumuzda da proje üretmiyor, ayakları yere basmayan şeyler söyleyerek kendisini bir kısır döngü içine sokuyor. Beş senede gerçekleşen değişimin nedeni bu. Şu anda MHP'nin oyları artıyor olabilir ama bunun yarını var. Bir sene sonra insanların endişeleri dinince oylarda bir erime başlayacak.
 
KAYNAK: HABERTÜRK

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.