Komutanın ağzına silah sokmuşlar

Komutanın ağzına silah sokmuşlar

Bir cuntacının kendilerinden olmayan ancak amiri durumundaki Komutanın ağzına silah soktuğu ortaya çıktı.

Poyrazköy iddianamesine göre bir cuntacının kendilerinden olmayan ancak amiri durumundaki Komutanın ağzına silah soktuğu ortaya çıktı. 

Aynı kafa YAŞ'taki ihraçlar gündeme geldiğinde “Tarikat ilişkisi askeriyedeki emir komuta zincirini alt-üst eden bir ilişkidir” diyerek ihraçları savunuyordu. 27 Mayıs 1960 darbesinde de benzer sahneler yaşanmış, Teğmen rütbesindeki cuntacılar, General rütbesindeki komutanlarını tartaklamışlardı.

SANIKLAR ARASINDA GÖRÜŞME DEHŞET BİR OLAYI ORTAYA ÇIKARDI
Poyrazköy iddianamesinde 17 Nisan 2009 tarihinde örgütün Özel Plan Hücre Lideri olarak gösterilen Binbaşı Levent Pektaş ile sanık Yarbay Mustafa Turhan Ecevit arasında geçen görüşme cuntacıların ruh halini ortaya koydu. Bir tayin meselesini kendi yöntemleri ile çözmek için yaptıkları belirlenen telefon görüşmesinde aracı konumunda bulunan Oğuz isimli subay'dan söz ediyorlar.

“ZATEN BİZDEN DEĞİL”
İkili arasında geçen görüşmede, Yarbay Ecevit'in Oğuz'un bir müddet aranmaması konusunda Pektaş'ı uyardığı görülüyor. Pektaş'ın “neden?” şeklindeki sorusuna ise Ecevit'in, yakın arkadaşları olan Oğuz isimli subayın Ada Komutanlığına vekalet eden subayın ağzına silah soktuğunu ifade ediyor. Görüşmenin devamında ise Sanık Ecevit'in Ada Komutanlığına vekalet eden subayın kendilerinden olmadığı, başka bir gruptan olduğu vurgulanırken, “Hıyarın önde gideni” diyerek hakaret ettiği de görülüyor.

İŞTE O DEHŞET DİYALOGLAR

İşte cuntacıların kendilerinden olmayan Ada Komutanının ağzına silah soktuklarını ortaya çıkartan şok ses kaydı: 

Mustafa Turhan Ecevit: “Oğuz bir problem yapmış.”

Levent Pektaş: "Ya Oğuz ile tayin ile ilgili ben konuştum. Geçen gün beni aradı. Bende ona bir şeyler söyledim. Birileriyle gidip konuşmasını söyledim. Ama onunla ilgili bende çaktırmadan Ankara'yı şimdi arayacağım. Benim hala orda ki şeyler devam ediyor biliyorsun network. "

Mustafa Turhan Ecevit: "Biliyorum. Ama şimdi arama, şimdi arama. O bir halt yemiş tamam mı? "

Levent Pektaş: "Ne yapmış? Birini mi vurmuş? "

Mustafa Turhan Ecevit: "Vurmamış işte herifin ağzına silahı sokmuş."

Levent Pektaş: "Kimin?"

Mustafa Turhan Ecevit: "İşte başındaki amirin"

Levent Pektaş:"Ada komutanın mı?”

Mustafa Turhan Ecevit: “Ada Komutanlığına vekalet eden amirinin”

Levent Pektaş: "Amir kim abi… Bizden mi?”

Mustafa Turhan Ecevit: “Yok bizden değil. Olsa zaten bir şeyle yapardık. Kemal Albayların sınıfından adam… Hıyarın önde gideni”

ASLAN DEĞİRMENCİ-VAKİT

Etiketler :