Konferansa Sucukla Gitti!

Konferansa Sucukla Gitti!

ZKÜ'de Prof. Dr. Doğu Ergil'in, konuşması sırasında yanında getirdiği 2 kangal sucuğu gösterip, espiriyi patlattı:

Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğu Ergil, konferansa iki kangal sucuk getirirken, öğrencilere sucuklu yumurta yapma teklifinde bulundu.

Ergil, başka yerlerde öğrencilerin molotof kokteyli ve bombalarla protesto yaptığını belirterek, ülkemizdeki öğrencilerin diğer öğrencilere tercih edilmesi gerektiğini kaydetti.

Zonguldak Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu tarafından Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nin (ZKÜ) ev sahipliğinde Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğu Ergil'in katılımıyla üniversitenin Konser Salonu'nda "İnsan Hakları" konulu konferans düzenlendi. Konferansa Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Öğrencilere İnsan Hakları konusunda bilgiler veren Ergil, daha önce öğrencilerin silahla dolaştığını söyledi. Ergil, "Bizim öğrencilerimizin bir kısmı silahlı dolaşırdı. Bize girerken hüviyet sorarlardı. Bilmiyorlar mı keratalar biliyorlardı ama hüviyet sorarlardı. Biz onlara faşistiniz falan demezdik. Gençlik böyle bir şey işte" dedi. Konuşmasının ardından Ergil, "Hani sucuklar? Ben buraya iki kangal sucuk getirdim, arkadaşlar yumurta atacaksa atmayın beraber yeriz" diye. "Arkadaşlar yumurtaları harcamayın sucuk var burada kantine gideriz beraber" diyen Ergil, "Var mı yumurtanız? Bakın sucuk var burada. Bunu şov olsun diye yapmadım. Sizi güldürmek için yaptım. Ama görüyorsunuz basın bayılır böyle şeylere" diyerek espriler yaptı. Salonda bulunanlar kahkahalara boğulurken, sucuklarda basının ilgi odağı oldu. Sucuk esprilerinin ardından Ergil konuşmasına kaldığı yerden devam ederken, konuşmanın sonunda Ergil, iki kangal sucuğu bir öğrenciye verdi. Öğrenci aldığı sucukları poşete koyarak salondan ayrıldı.

Gazetecilere Başbakan Erdoğan'ın toplantısı sırasında yaşanan olayları ve Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde yaşanan yumurtalı protestoları değerlendiren Ergil, "Üniversite öğrencilerinin protestolar da bulunması, taşkınlıklarda bulunması gençlik ruhunun iyi anlaşılmadığını gösterir. Bunları şiddetle kınayanların gençlik ruhundan bir hayli uzaklaşmış olduklarını gösterir. Üniversiteli olmak, genç olmak biraz da mevcut durumu sorgulamak, değiştirmek. Dünyayı değiştiremeyeceğine inanmayan bir kişi, zaten genç olamaz. Yarın İnsan Hakları Günü kutlanacak. Gösteri yapmak bir insan hakları kuralıdır. Önemli olan bunu yönetmek çatışma çıkmayacak boyutlara sevk edebilmektir. Bu gün gençler başka yerlerde protestolarını molotof kokteyli ve el bombaları atarak gösteriyorlar. Bizim üniversite gençlerimiz yumurta atıyorlarsa her halde bomba atan gençliğe çok daha tercih edilmeleri gerekir derim" diye konuştu.

İHA

 

Etiketler :