Kongre üyeleri, Biden yönetimine "Ukrayna sınırına sahra hastanesi kur" çağrısı yaptı

Kongre üyeleri, Biden yönetimine "Ukrayna sınırına sahra hastanesi kur" çağrısı yaptı

WASHINGTON (AA) - ABD Kongresi üyesi bir grup temsilci, Biden yönetimine, Ukrayna sınırına yakın bölgelerde sahra hastaneleri kurarak ülkede hissedilen tıbbi...

WASHINGTON (AA) - ABD Kongresi üyesi bir grup temsilci, Biden yönetimine, Ukrayna sınırına yakın bölgelerde sahra hastaneleri kurarak ülkede hissedilen tıbbi altyapı eksikliğinin giderilmesi için çağrıda bulundu.

ABD Temsilciler Meclisi üyesi bazı vekiller, Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Savunma Bakanı Lloyd Austin'e birer mektup yollayarak Ukrayna'ya tıbbi alanda daha fazla destek verilmesini istedi.

Demokrat ve Cumhuriyetçi vekiller, ABD'li bakanlardan, Polonya'nın Ukrayna sınırındaki bazı bölgelere sahra hastaneleri kurulması ve bu ülkeye daha fazla tıbbi yardım gönderilmesi talebinde bulundu.

Mektupta ABD'nin Ukrayna'ya zırhlı ambülanslar göndermesi gerektiği ve Ukraynalı kimi yaralıların ABD'nin Almanya'daki Landstuhl bölge hastanesine nakledilebileceği değerlendirmesine de yer verildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı ile Pentagon sözcüleri ise genel anlamda Ukrayna'ya çeşitli başlıklar altında önemli ölçüde tıbbi yardımın sağlandığını ve bundan sonra da yeni yardımların yapılacağını açıkladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.