Konuşma Metnini kim yazdı?

Konuşma Metnini kim yazdı?

Önceki akşam İstanbul'daki Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde yaptığı konuşmayla beğeni toplayan CHP lideri Baykal'ı bir bakan gece yarısı arayıp tebrik etmiş. Peki Baykal'ın o konuşmasının metnini yazan kimdi?

k kez Kutlu Doğum Haftası törenlerine katılarak, “din ve siyaset” üzerine incemesajlar veren CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı gece yarısı arayarak tebrik eden Devlet Bakanı Faruk Çelik, “Kusura bakmayın, sabahı bekleyemedim. Toplumsal birlik ve beraberlik için çok önemli katkılar verdiniz” dedi.

Baykal, önceki gece geç saatlerde sona eren açılış töreninin ardından çok sayıda tebrik aldığını söyledi. Tören sonrasında Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ile Devlet Bakanı Faruk Çelik’in konuşması için teşekkür ettiklerini anlatan Baykal, ilginç bir anektodu da şöyle aktardı: “Tören geç saatlerde bitti. Hemenhavaalanına gittik ve Ankara’ya geldik. Esenboğa Havalimanı’na indiğimizde gece yarısı olmuştu. Havaalanındaykenarkadaşlarım, Devlet Bakanı Sayın Faruk Çelik’in telefonda olduğunu, benimle konuşmak istediğini ifade ettiler. Telefonu aldım. Sayın Bakan, ’Sabahı bekleyemedim. Sizi yürekten kutlamak istiyorum. Toplumsal birlik ve beraberlik için çok önemli katkılar verdiniz’dedi. Ben de kendisine teşekkür ettim.”

Baykal, yaptığı açıklamada, Kutlu Doğum Haftası açılış töreninde yaptığı konuşma için parti yöneticilerinden, MYK üyelerinden de destek istediğini, ana metni ise kendisinin hazırladığını söyledi. Baykal, “Benim çalışma yöntemim budur. Bütün çalışmaarkadaşlarımdan destek istedim. MYK üyesiarkadaşlarımdan, alanında uzman kişilerden değerlendirmelerini almalarını isterim. Bu talebimin ardından bana raporlar gelir. Ben de bu raporları, çalışmaları okurum ve değerlendiririm. Son metni de kendim kaleme alırım” dedi. (Vatan)

Etiketler :