"Konuşma zayıf, isimler yetersiz"

"Konuşma zayıf, isimler yetersiz"

HABERTÜRK TV Genel Yayın Yönetmeni Yiğit Bulut, CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkan seçilmesiyle sonuçlanan süreci değerlendirdi:

"Şunu söylemek istiyorum özellikle Habertürk ekranlarında Türkiye Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığı tartışılıyor. Kılıçdaroğlu genel başkan seçilene kadar hem bir köşe yazarı hem de bir vatandaş olarak elimden gelen desteği gösterdim. Ama artık genel başkan olduğuna göre gerçekleri söyleme zamanının geldiğini düşünüyorum. Yeni listeyi gördük. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında ortaya koyduğu sert şekilde ortaya koyduğu ama çözümlerini sölemediği ekonomiden siyasete birçok dinamiğin çözümlerini gerçekleştirecek isimleri içermiyor. Ekonomide çok sert eleştiri yapıyorsun 1978 senesine dönüyorsun ama bu yeni listede aş ve iş noktasını Türkiye'nin önüne bir çözüm olarak koyacak bir isim göremiyoruz. Türkiye'nin temel paradokslarıyla ilgili alanında uzmanlaşmış, alanında tez koyabilecek isimleri içermiyor. Gazetecilerle ülke yönetilmez.  İnsan gazetecidir ya da siyasetçidir. Sayın Öymen de bir gazeteci genel başkanlıkta yaptı Türkiye'nin en değerli isimlerinden biridir. Parti yönetimi alanında uzmanlaşmak ayrı bir şeydir.

Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkanlık manifestosu yayınlamalıdır. Genel başkanlık manifestosu büyün konuşarın ele alındığı ve bütün konular hakkında ince mesajların verildiği konuşmadır. Bu başkanın ilk açılımıdır. Dün yaptığı konuşmayı çok düşük bir Recep Bey polemiği ile başladı ve bitirdi.  Recep Bey polemiği bir kahvede oturuken yapılsa güzel bir polemiktir. Ama bir genel başkanın manifestosunu yapacağı konuşmada Recep Bey polemiği çok düşük kalmıştır. Bir genel başkanının manifestosunu ortaya koyacağı gün böyle konuşma yapılmaz.

Bir iktidar partisi için Türkiye'nin küresel vizyonu, atılan adımlar, ekonomide, sivil-asker ilişkilerinde, yeni dış politikalarında, Türkiye'nin uranyum takasında parti meclisinde bunları ortaya koyabilecek bir isim görmedim. Artık başkan olduğuna göre genel başkanlık manifestosunu Recep Bey polemiğinden kurtularak ortaya koyması gerekiyor."

Etiketler :