Konuşmayı ABD'liler de Dinlemiş

Konuşmayı ABD'liler de Dinlemiş

Özel kuvvetlerde arama yapan hakim ve savcıya ''devlet sırrı'' diyerek zorluk çıkaran Başbuğ, kendisini ABD askerlerinin dinlemesinden hiç rahatsız olmamış...

Başbuğ'un internete düşen ses kaydı, Brüksel'de Müttefik Kuvvetler Karargâhı'ndaki ABD gazinosunda gerçekleştirilmiş.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un geçen hafta ortaya çıkan ses kaydının Belçika'daki Avrupa Müttefik Kuvvetleri Karargahı'nı (SHAPE) ziyaret ettiği sırada kaydedildiği belirlendi. Org. İlker Başbuğ'un internet sitelerine düşen konuşmasını, SHAPE'de bir ABD Gazinosu'nda yaptığı ve bu toplantıya bazı Amerikan subayların da katıldığı öğrenildi.

ABD'LİLER DE VARDI

NATO Askeri Komite Toplantısı için 27 Ocak'ta Brüksel'e giden Başbuğ, şehre 20 dakika uzaklıktaki SHAPE Karargahı'nı ziyaret etti. Burada kurmay subaylarla biraraya gelen Org. Başbuğ'un toplantısını bazı ABD'li askerlerin izlediği ortaya çıktı. NATO Karargahı'na askeri konularda tavsiye vermek üzere görev yapan SHAPE'de 40'a yakın Türk askeri çalışıyor. Karargahta, Türkiye'den 2 tümgeneral de görev yapıyor. Türkiye SHAPE'deki İstihbarat ile Harekat Başkanlıklarını, diğer ülkelerle dönüşümlü üstleniyor. Başbuğ'un SHAPE'de görevli kurmay subayları, TSK bünyesindeki köstebeklere karşı dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyardığı öğrenildi. Başbuğ, internet sitelerine düşen ses kaydında, TSK'dan bilgi sızdıranları "çürük elma" olarak nitelendirmiş, subayları da "gözünüzü açın" diyerek uyarmıştı. Başbuğ, kozmik odada yapılan aramaya ilişkin olarak da konuşmuş, "Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı'na gelecekler, arayacaklar. Aratmazsanız, arayabilirler mi? 'Giremezsiniz' desen ne yapacaklar, girebilirler mi oraya? Giremezsiniz desek, TSK'nın üzerinde kuşku doğuracaktı. Buyur ara efendim işte" demişti.

Etiketler :