Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’nde “Bilgi Ürüne” Dönüştürüldü ve İlk Yerli Cistuslu Pastil Üretildi

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’nde “Bilgi Ürüne” Dönüştürüldü ve İlk Yerli Cistuslu Pastil Üretildi

Konya Şeker’in kurucusu olduğu Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, ithal edilen cistuslu pastil ile ilgili 3 yıldır yürüttüğü bilimsel çalışmaları tamamladı ve “ilk yerli cistuslu pastil”i “Viroout Herbal” markasıyla ülkemize kazandırdı.

Böylece, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesinin yoğun çalışmasıyla, yurt dışından ithal edilen ve antiviral etkili olarak tanıtılarak ülkemizde satışı yapılan cistuslu pastilin Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan ruhsatlandırılmış versiyonu ilk kez yerli Cistus creticus (Laden) bitkisi kullanılarak üretilmiş ve ülkemize kazandırılmış oldu. 

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, ürün çeşitliği konusunda da önümüzdeki süreçte önemli adımlar atmayı planlıyor. Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cumhur Çökmüş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “2013 yılında Konya Şeker tarafından 25. ve 26. dönem AK Parti Karaman Milletvekili ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk’un geniş ufku ve doğru modeli ile kurulmuş olan Üniversitemiz “Bilgiyi Ürüne Dönüştüren Üniversite” ilkesi doğrultusunda özellikle gıda ve tarım alanında insan refahına katkı sağlayacak ve ülkemizin dışa bağımlılığını azaltacak birçok projeyi zaten Anadolu Birlik Holding iştirakleri ile hayata geçirmişti. Fakat şimdi ilk ürünümüzü ruhsatlandırarak ülkemize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.