Konya Lavantanın Merkezi Olacak

Konya Lavantanın Merkezi Olacak

Konya Büyükşehir Belediyesi, şehri lavanta üretim üssü haline getirmek için üreticiye 1,2 milyon adet lavanta fidesi desteğinde bulundu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi olarak temel hedeflerinden birisinin de kırsalda yaşayan vatandaşların gelirini artırmak olduğunu ifade ederek, bunun için çeşitli alanlarda yeni deneme ekimleri gerçekleştirdiklerini söyledi.

Güneysınır ilçesini lavantanın merkezi yapmak için çalıştıklarını dile getiren Başkan Altay, “Bu yıl itibariyle 720 bin metrekarelik alanda ekilmek üzere 1,2 milyon adet lavanta fidesini Güneysınırlı hemşehrilerimize dağıttık. Lavanta fidelerinin toplam beledi 1,7 milyon TL. Böylece katma değeri yüksek lavanta yağı, lavanta çiçeği, lavanta balı üretimini ve lavanta turizmini geliştirmeyi amaçlıyoruz. Özellikle yağışın az olduğu bölgelerde ve sulanamayan arazilerde lavanta üretimiyle çiftçimize ek bir kazanç sağlamak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de 2020 yılı itibariyle yaklaşık 12 bin dekar lavanta üretim alanı bulunuyor. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin tek seferde yaptığı bu destekleme ile 720 dekar (720 bin metrekare) alan ekildi.

Modern tarım tekniklerinin uygulanması ve işçiliğin azaltılması amacıyla çiftçiye büyük kolaylık sağlayan lavanta fidesi dikim makinası da Güneysınır’a kazandırıldı. Bu sayede üreticinin zamandan tasarruf ederek, işçilik maliyetlerindeki yükünün azaltılması sağlanıyor. Konya Büyükşehir Belediyesi, Güneysınır Belediyesi ile birlikte ziyaretçileri ağırlamak için 150 bin metrekare alanda ortak lavanta uygulama bahçesi de kurdu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.