Konya'da ilk kez sulamasız fidan dikim çalışması yapıldı

Konya'da ilk kez sulamasız fidan dikim çalışması yapıldı

Türkiye’nin en büyük Anadolu Yaban Koyunu popülasyonuna sahip Bozdağ Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’nın çevresi, Karatay Belediyesi tarafından ağaçlandırılıyor...

 Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya’da ilk kez Karatay Belediyesi tarafından sulamasız fidan dikimi yöntemiyle gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceledi. Yöntemin her türlü arazi koşulunda, özellikle de suyun yetersiz olduğu bölgelerde kullanmaya başladıklarını söyleyen BaşkanKılca, “Kullandığımız bu yeni sistemle hem iş gücü kaybını önlüyoruz hem de son yıllarda önemi artan su kaynaklarımızıçok daha verimli ve tasarruflu kullanmış oluyoruz” dedi. 

Dünyada ve Türkiye’de artan nüfus, küresel ısınma, kuraklık gibi nedenlerle her geçen yıl suya olan talep artarken, su kaynakları ise giderek azalıyor. 
Karatay Belediyesi de bir yandan ilçedeki yeşillendirme çalışmalarına ara vermeden devam ederken, diğer taraftan da özellikle son yıllarda azalan su kaynaklarının verimli ve tasarruflu kullanımına yönelik yeni birçok projeyi hayata geçiriyor. 

whatsapp-image-2020-12-21-at-10-27-41.jpeg

Bu kapsamda Karatay Belediyesi, Doğa Koruma ve Milli Parklar 8. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Bozdağ Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’nın etrafını yeşillendiriyor. Karatay Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, sahanın etrafına ilk etapta sulamasız fidan dikim yöntemiyle 1000 adet fidanı toprakla buluşturdu. 

Konya’da ilk kez Karatay Belediyesi tarafından uygulanan yöntemle fidanlar, hayatı boyunca sadece 16 litre su kullanarak yetişmesine ve fidan kökünün topraktaki su kaynağına daha kolay ulaşmasını sağlıyor. Söz konusu sistem, sulama yapılmadan fidanların taşlık ve kurak alanlarda bile büyümesine imkan veriyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.