KONYA'DA MUHTEŞEM GECE

KONYA'DA MUHTEŞEM GECE

12. Ufka Yolculuk yarışmasının Konya ayağı muhteşem bir törenle gerçekleştirildi


12. Ufka Yolculuk yarışmasının Konya ayağı muhteşem bir törenle gerçekleştirildi. Ödül Töreni. Mevlana kültür merkezi'nin Sultan Veled salonunda yapıldı. Törene seçkin misafirler katıldı.

15 Mayıs akşamı gerçekleştirilen törende Prof. Dr. Yasin Pişgin, yarışmanın bu yılki ana teması olan “İncinsen de İncitme” üzerine etkileyici bir konuşma yaptı. Pişgin Hoca, yaptığı konuşmada ayetler hadisler ve İslam tarihinden verdiği misaller ile İslam'ın "merhamet, insan hakları, beşeri ilişkilerde afv ve merhamet...' konularını geniş bir şekilde anlattı.

Yaklaşık 600 davetlinin katıldığı törende, ilkokul, ortaokul, lise ve yetişkin kategorilerinde dereceye giren yarışmacılara toplamda 256.000 TL değerinde ödüller takdim edildi. Her kategoride ilk 15'e giren katılımcılar başarılarıyla takdir topladı.

56b7dd03-90ac-4162-a845-f5443ba7dc6f.jpeg


KONYA 3. SIRADA YER ALDI


Bu yıl Türkiye genelinde yaklaşık 600.000 kişinin başvurduğu yarışmaya, Ankara ve İstanbul’un ardından en yüksek başvuru sayısı 46.300 kayıt ile Konya’dan geldi.

Yüzbinlerce insana okuma alışkanlığı kazandıran, kendi kültürel değerlerimizi tanıtma katkısı sunan Ufka Yolculuk yarışması, bilgi ve kültür alanında farkındalık oluşturmayı hedefleyen yapısıyla her yıl daha fazla katılımcıya ulaşıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum