Köprü ve Otoyollar Yine Ücretsiz

Köprü ve Otoyollar Yine Ücretsiz

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek açıklamalarda bulundu. Trakya'da yaşanan afetle ilgili gelişmeler tek elden yönetilecek.

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada: Ramazan bayramı süresince köprü ve otoyolların ücretsiz olacağını açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek,  AB ile ilişkilerden sorumlu Egemen Bağış'ın sunduğu bir raporu ele aldıklarını belirterek bundan sonra AB ilişkilerine yönelik yeni bir çalışma üstünde durduklarını belirtti.

Bakan Çiçek İstanbul ve Tekirdağ'da yaşanan sel felaketini ele aldıklarını ve bu bölgede mağdur olanlara yönelik neler yapılacağını konuşulduğunu belirterek "Şimdiye kadar bu tür felaketlerde mahalli idareler beledeye ve valilikler çalışmalar yürütüyorlardı. Afet İşleri, Sivil Savunma gibi genel müdürlükler geçmişte birleştirilmişti. Bundan sonra afetlerde koordinasyonlar tek elde yürütülecek. Bu koordinasyon da Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek tarafından yürütülecek. Üzücü olayların belli bir plan dahilinde yürütülmesine karar verilmiştir.

Bakan Çiçek, memur maaşları ile ilgili görüşmelerin sürdüğünü sonuca Ekim ayında ulaşılacağını umduğunu dile getirdi.

Çiçek, demokratik açılımla ilgili kapalı oturum tartışmalarına ise "Kapalı oturum uygulamasının uzun yıllardır var olduğunu ve herkesin konu hakkında bilgi sahibi olduğunu belirterek, " Kapalı oturumun tek müeyyidesi ele alınan konuların 10 yıl süre ile açıklanmamış olmasıdır. Böylesine önemli bir konunun daha rahat gündeme getirilmesi ve çözüme yönelik kararların alınması için böyle bir talep gelmiştir. AK Parti için bu konuda sakındığımız bir konu yok ancak muhalefetin bu konu üzerinden kendisine pay çıkarmasını doğru bulmuyoruz." dedi.

Etiketler :