Koramiral Sağdıç'a iki kez müebbet

Koramiral Sağdıç'a iki kez müebbet

Gölcük soruşturmasında iddianame hazır


Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde döşeme altında bulunan belgelerle ilgili yürütülen soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı. Poyrazköy Davası ile birleştirilmesi talep edilen iddianamede 9'u asker 10 şüpheli yer alıyor. Aralarında Balyoz Davası'nın tutuklu sanığı Güney Deniz Saha Komutanı Kadir Sağdıç'ın da bulunduğu 5 şüpheli hakkında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet, 5 şüpheli hakkında ise 10'ar yıla kadar hapis cezası talep edildi.

''Şantaj ve askeri casusluk'' iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında, geçtiğimiz yıl 6 Aralık günü Gölcük Donanma Komutanlığında yapılan aramada yer döşemesi altında 8 çuval belge ele geçirildi. Belgelerin bir kısmı Balyoz Davası'nın görüldüğü mahkemeye gönderilirken, bir kısmı da soruşturma yürütülmesi için savcılığa teslim edildi. Poyrazköy Davası'nın devamı niteliğinde olan belgelerle ilgili yürütülen soruşturmayı Savcı Ercan Şafak'ın İstanbul Başsavcı Vekili olarak Sultanahmet Adliyesi'ne atanmasının ardından İstanbul Özel Yetkili Savcı Hüseyin Aksoy devraldı. Savcı Aksoy, Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Kemalettin Yakar'ın da aralarında bulunduğu 10 şüpheli hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamlayarak iddianameyi hazırladı. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Poyrazköy Davası ile birleştirilmesi talep edilen iddianamede 4'ü tutuklu 10 sanık yer aldı.

BALYOZ TUTUKLUSU SAĞDIÇ, İDDİANAMEDE TUTUKSUZ YER ALDI
İddianamede Poyrazköy davasının tutuksuz, Balyoz davasının tutuklu sanığı olan Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç ile Balyoz davasının tutuklu sanıklarından Albay Ali Türkşen, Albay Hüseyin Hançer, Astsubay Halil Cura, Başçavuş İsmail Bak ve işçi Tanju Veli Aydın tutuksuz sanık olarak bulunuyor. İstihbarat Binbaşı Kemalettin Yakar, Binbaşı Behçet Altıntaş, Binbaşı Mehmet Cem Cağlar ve Astsubay Erdinç Yıldız ise tutuklu sanık olarak yer alıyor. İstihbarat Binbaşı Kemalettin Yakar da halen İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen askeri casusluk ve şantaj davasının tutuksuz sanıklarından.

İKİ KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENİYOR
Yaklaşık 100 sayfalık iddianamede tüm sanıkların TCK'nın 311. maddesinde yer alan "Cebir ve Şiddet Kullanarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ortadan kaldırmaya veya Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etmek", TCK'nın 312. maddesinde yer alan "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor. İddianamede ayrıca sanıkların "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan da 10'ar yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.

MAHKEMENİN 15 GÜN SÜRESİ VAR
Savcı Aksoy tarafından hazırlanan iddianame dün İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen tarafından onaylandı. Başsavcılık, iddianameyi UYAP(Ulusal Yargı Ağı Projesi) üzerinden Poyrazköy Davası'nın görüldüğü İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Mahkemenin iddianameyi incelemek için 15 gün süresi buluyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.