Korgeneral Nejat Bek tutuklandı

Korgeneral Nejat Bek tutuklandı

Korgeneral Nejat Bek ile birlikte 7 asker tutuklandı.

Balyoz davası kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan, aralarında Korgeneral Nejat Bek’in de bulunduğu 7 asker daha tutuklandı.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 12 Şubat 2011'de yapılan duruşmada, haklarında yakalama kararı çıkarılan Korgeneral Nejat Bek, Albay Hanefi Yıldırım, Albay Erhan Kuraner, Albay Hasan Nurgören, Yarbay Ali Demir ve emekli Albay Hamdi Poyraz, öğleden sonra Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirildi. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarılan sanıklar, kararın yüzlerine okunmasının ardından tutuklandı ve cezaevine gönderildi.

Hakkında tutuklama kararı bulunan Tümgeneral Hasan Fehmi Canan da tutuklandı. Tutuklama kararı verilen Silivri’deki duruşmada, salonda bulunan ancak salondan erken ayrılması nedeniyle tutuklama işlemi gerçekleştirilemeyen Canan, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkındaki tutuklama kararı yüzüne okunduktan sonra Hasdal Askeri Cezaevi’ne götürüldü.

Son tutuklamaların ardından yakalama kararı çıkarılan 8 sanık kaldı. Bunlardan eski 1. Ordu Komutanı Ergin Saygun ile emekli Tümgeneral Recep Rıfkı Durusoy’un GATA’ya yattığı belirtildi. CİHAN
 

Etiketler :