"Korksunlar benden"

"Korksunlar benden"

Dile kolay tam 11 koca yıl. Karabükspor uzun yıllar ayrı kaldığı Süper Lig'e çok görkemli bir şekilde yeniden döndü.

Dile kolay tam 11 koca yıl. Karabükspor uzun yıllar ayrı kaldığı Süper Lig'e çok görkemli bir şekilde yeniden döndü. Hemde ligin bitimine tam 4 hafta kala. Yücel İldiz yönetiminde müthiş bir sezon geçiren ve ligi domine eden Karabükspor'u bir kez daha canı gönülden kutluyoruz.

 

Şampiyonun şehri Karabük'e gittik. Karabükspor Tesisleri'nde Süper Lig coşkusunu en iyi şekilde sizlere aktarabilmek ve oyuncuları daha iyi tanıyabilmeniz için çok özel röportajlar gerçekleştirdik. Editörümüz Hilmi Sever, takımın üç hücum silahı Emenike, Yasin Avcı ve Burak Akdiş, deneyimli kaleci Bülent Ataman, orta sahanın dinamosu Ugandalı Hassan ve teknik direktör Yücel İldiz'e sorularını yöneltti, birbirinden çarpıcı yanıtlar aldı.

İlk konuğumuz attığı gollerle adını Türk futbolseverlerine duyuran Nijeryalı golcü Emmanuel Emenike. İlk olarak Ankaragücü'ne getirilen ancak beğenilmeyen, daha sonra Gençlerbirliği'nin kardeş takımı Hacettepe'de denenen, burada da yabancı oyuncu kontenjanı dolu olduğu için transferi gerçekleşmeyen Emenike, Afrika'ya dönmek üzereyken bir anda kendini Karabükspor'da buldu. Bu birliktelik hem Karabükspor için hem de Emenike için çok yerinde oldu.

Henüz 22 yaşında olan Emenike müthiş özgüveni olan bir oyuncu, hedefleri de çok büyük. Güçlü fiziği, hızı ve bitiriciliği ile Süper Lig'de de adından çok söz ettireceğe benziyor.

Sporx formasının da Emenike'ye çok yakıştığını söyleyebiliriz...

Şimdi yeni transferimiz Emenike ile gerçekleştirdiğimiz röportajla sizleri baş başa bırakıyoruz...

"İLK 5-6 HAYAL DEĞİL"

 

-Süper Lig'e, Banka Asya 1. Lig'in bitmesine haftalar kala çıkmayı başardınız, tebrik ederiz?
"Teşekkürler. Gerçekten çok güzel bir duygu."

-Karabükspor, Süper Lig'de neler yapabilir?
"Neler yapabileceğimiz tabii ki yönetimimizin alacağı karara bağlı. Başarının gelmesi için takımın iyi oyuncularla takviye edilmesi gerekiyor. Süper Lig'e çıktığımızda iyi bir takım kurulmazsa, düşmeniz de doğal olur. Mevcut kadro transferlerle güçlendirilirse ilk 5-6 sıra içinde yer almak hayal olmaz."

"SÜPER LİG'DE DE BEN KONUŞULACAĞIM"

-Türkiye'ye gelirken adından bu kadar söz ettireceğini düşünüyor muydun?
"Güney Afrika'da adımı herkes biliyordu ve bana belirli bir saygı vardı. Türkiye'ye gelirken de aynı saygıyı kazanmayı düşünüyordum ve şu ana kadar bunu başardığıma inanıyorum."

-Süper Lig'de aynı başarıyı devam ettirebilecek misin?
"Türkiye'ye geliş amacım Bank Asya'da oynamak değildi, amacım Süper Lig'de oynamaktı. Kendimde bu gücü ve güveni buluyorum. Süper Lig'de de kendimi kısa sürede ispatlayacağımı ve futbolseverlerin beni konuşacağını düşünüyorum. Bunu da herkes görecek."

"G.SARAY'A SEMPATİ DUYUYORUM"

 

-Süper Lig'i yakından takip ediyor musun?
"Süper Lig'i çok yakından takip ediyorum, Bank Asya'dan daha ilginç ve çekici bir lig."

-Hangi takımları beğeniyorsun?
"Bursaspor, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'ı beğeniyorum. Galatasaray'a karşı biraz daha fazla sempatim var."

KEITA'NIN YERİ AYRI

-Bu sempatinin nedeni nedir?
"Yalnızca bu sene izlediğim maçlar dolayısıya değil, Afrika'dayken, Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'ndeki maçlarını sürekli olarak izliyordum. Ortaya koydukları performansı da beğeniyordum. Galatasaray, Afrika'dayken de bildiğim ve takip ettiğim bir takımdı, bu nedenle daha fazla sempati duyuyorum. Keita da çok beğendiğim bir oyuncu ve onun da orada olması sempatimi arttırıyor."

 

-Süper Lig'de beğendiğin oyuncular hangileri?
"Abdul Kader Keita, Alex, Makukula ve Kazım Kazım ama o artık Fransa'ya gitti."

-T-shirt'ün de 'İstikamet İstanbul' yazıyor. Türkiye'de formasını giymek istediğin bir takım var mı?
"Türkiye'de şu takıma gidiyim diye özel bir düşüncem yok, hangi takım olduğu çok önemli değil. Benim asıl hedefim Premier Lig'de futbol oynamak. Chelsea formasını giymeyi çok istiyorum."

-Drogba'yı da çok beğendiğini duymuştuk? Oyun yapınızı da benzetenler var...
"Drogba'ya hayranlık duyuyorum ama onunla oyun yapımız çok farklı. Chelsea'de Drogba'yla birlikte forma giymek ise en büyük hayalim."

SERVET, LUGANO, FERRARİ VE EGEMEN'E GÖZDAĞI

 

-Süper Lig'de çok güçlü savunma oyuncuları var, Servet, Lugano, Ferrari ve Egemen gibi. Zorlanacağını düşündüğün bir isim var mı?
"Hava atmış gibi olmayayım ama bırakın Süper Lig'deki stoperleri, dünyada hiç bir defans oyuncusundan korkmuyorum. Hiç bir defans oyuncusundan korkup da dikkat etmem gereken bir nokta olduğunu da düşünmüyorum. Onların benden çok fazla korkması lazım."

-Hedeflerin çok büyük ve buna da uygun cevaplar veriyorsun. Bu yolda sana başarılar. Sorularımıza devam edelim. Peki en beğendiğin golün hangisi?
"Bucaspor'a karşı Karabük'te kazandığımız maçta attığım golü çok beğeniyorum."

"NİJERYA'DAN TEKLİF GELSE KABUL ETMEM"

-Nijerya Dünya Kupası'na katılacak, şu ana kadar milli takımdan hiç bir yetkili ile görüştün mü, davet aldın mı?
"Şu ana kadar hiç kimseyle görüşmedim. Açıkçası Nijerya Milli Takımı'nda forma giymek gibi bir düşüncem de yok. Tek arzum bulunduğum kulüple kazanacağım başarılar. İlerleyen dönemde bu konuyu tekrar değerlendirebilirim. Bugün milli takımda bir teklif gelse kabul edeceğimi sanmıyorum."

-Nijerya Milli Takımı'nda hiç forma giydin mi? Genç takımlar da dahil olmak üzere...
"Hayır hiç forma giymedim."

TÜRK MİLLİ TAKIMI...

 

-Türk Milli Takımı'ndan bir davet gelse kabul eder misin? Tabii bunun için belirli bir süre ülkemizde kalıp Türk vatandaşı da olman gerekecek...
"Üç sene sonra neler olacağı belli olmaz. Üç sene çok uzun bir zaman. O zamana kadar nerede olacağım belli olmaz. Uygun şartlar oluşursa ve ilk hangi milli takımdan teklif gelirse bunu kabul ederim."

-Kazım Kazım'la da birlikte oynamış olursun...
"Evet bu güzel olur." (Gülüyor).

-Nijerya'nın Dünya Kupası'ndaki şansını nasıl görüyorsun?
"Nijerya'nın Dünya Kupası'na son anda katılması hiç yakışmadı. Son anda Dünya Kupası'na katılmaya hak kazanan bir takımın iddialı olacağını söylemek çok zor. Ama futbol bu, neyin nasıl olacağını tahmin edemezsiniz."

-Kendini üç kelimeyle anlatırsan neler söylersin?
"Hızlı, teknik ve güçlü."

"TEK EKSİK YÖNÜM..."

 

-Futbolunda eksik gördüğün bir yön var mı? Örneğin attığın gollere baktığımız zaman yalnızca 1 kafa golü görüyoruz...
"Çok fazla kanat atakları yapan bir takım değiliz, 1 tane kafa golümün olmasını buna bağlıyorum. Eksi yönüm olarak ise frikikleri görüyorum. Daha fazla frikik çalışıp, bu eksiğimi gidermem gerekiyor."

-Dünya'da beğendiğin oyuncular kimler?
"Drogba'yı zaten herkes biliyor. Onun dışında Eto'o, Ibrahimovic ve Rooney."

-Güney Afrika'da futbol oynadın. Sivasspor'un eski teknik direktörü Muhsin Ertuğral'ı tanıyor musun?
"Evet tanıyorum. Kaizer Chiefs'i çalıştırdığı dönemden tanıyorum ve çok iyi bir hoca olarak biliyorum."

-Cape Town'dan çok iyi oyuncular çıkıyor. Afrikalı iyi oyuncuların toplandığı bir merkez gibi...
"Cape Town'da futbolcular çok bilinçli yetiştirilir ve iyi oyuncular çıkar."

-Türkiye'de en beğendiğin şehir hangisi?
"İstanbul'u çok seviyorum ve sürekli olarak gidiyorum. Alış-veriş merkezlerini dolaşmayı çok seviyorum."

sporx.com

Etiketler :