Korkunç şüphe!

Korkunç şüphe!

2 askerin şehit olduğu, PKK'nın kaçırıp bıraktığı İngiliz turist olayında büyük iddia...

Diyarbakır Lice'de PKK'lıların kaçırıp ertesi gün serbest bıraktığı İngiliz vatandaşı Ross, dün "şikayetçi" sıfatıyla savcıya ifade verdi.

PKK'nın kaçırıp bıraktığı ‘İngiliz turist'e ajan sorgusu
Mayıs ayı boyunca İran ve Kuzey Irak'ta olduğu belirlenen ve 2 askeri şehit eden mayınların tuzaklandığını görmediğini anlatan Ross'un ajan olma ihtimali değerlendiriliyor.

PKK'lıların 2 Haziran'da Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nden kaçırıp Bingöl'ün Genç İlçesi'nde serbest bıraktığı İngiliz turist James Masami Miyazaki-Ross Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayetçi sıfatıyla ifade verdi. Kendisinin serbest bırakılmasının ardından PKK'lıların yakalanmasına yönelik operasyon sırasında Lice İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ercan Kurt ile Uzman Çavuş Abdullah Acıcı'nın üzerine basarak şehit olduğu mayın tuzakları hakkında bir bilgisi olmadığını belirten Ross olayı şöyle anlattı: “İngiltere'de borsacıyım. Tarihe ilgimden dolayı gezmeyi çok seviyorum. İran ve Kuzey Irak'taki gezilerin ardından Cizre'ye, oradan otobüsle Diyarbakır'a geldim. Daha sonra Trabzon otobüsüne bindim. Lice'yi geçtikten sonra bazı araçların durdurulduğunu gördük. Ellerinde silah olan bir grup bazı araçları ateşe verdikten sonra, benim bulunduğum araca gelerek kimlik kontrolü yaptı. Ardından PKK'lılar beni alıkoydu. Önce bir mağaraya gittik, burada bir süre kaldıktan sonra yürümeye başladık. Tahminen binbaşı ve uzman çavuşun şehit olduğu yere doğru götürüldüm. Bir kişi gözlerimi kapattı. PKK'lıların çantalarında bir şeyler vardı ama ne olduğunu görmedim. Bir süre burada kaldıktan sonra tekrar ayrıldık.”

‘GÜLÜYORLARDI'

PKK'lıların mayınlama yaptığını görmediğini kaydeden Ross “Benim mayınlama olayından haberim yoktu. Bilseydim böyle bir durumu güvenlik güçlerine söylerdim. Gözlerim kapalı olduğu için bir şey görmedim. Pasaportumu bir taşın altına koyarak sakladım. Sonra bilmediğim bir yere götürüldüm. Sabaha karşı da beni serbest bıraktılar. Zaten PKK'lılarla anlaşamıyorduk. Çünkü İngilizce bilen yoktu. Beni niye aldıklarını sorduğumda gülüyorlardı. Ben de bir şey anlamıyordum. Öldüreceklerinden çok korktum. Çünkü ilk kez böyle bir şey başıma geldi” diye konuştu.

AHT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.