Korsan dinleme örtülü ödenekten

Korsan dinleme örtülü ödenekten

Örtülü ödenekten alınan paraların büyük kısmı 2003-2004 yıllarında yapılması planlanan darbe için alınan cihazlar için ödendiği ortaya çıktı.

BDDK, Maliye ve Ergenekon savcılarının tespitleri, Jandarma’nın 13 milyonluk örtülü ödeneğinin 7.5 milyon lirasının, Emekli Orgeneral Şener Eruygur’un hesabından 5 ayrı kişinin hesabına yatırıldığı netleşirken, söz konusu paranın büyük kısmının 2003-2004 yıllarında yapılması planlanan darbe için alınan cihazlar için ödendiği ortaya çıktı.

 

İşadamları ifadelerinde, Jandarma’ya malzeme sattıklarını, satılan malzemeler arasında ‘uydu’, ‘uplink’ ve ‘dinleme cihazı’ bulunduğunu itiraf etmeleri ise gözleri Ergenekon iddianamesinde yer alan bilgilere çevirdi.

ERDOĞAN’I YILLARCA DİNLEMİŞLER

Ergenekon iddianamesinde, söz konusu işadamlarına Orgeneral Aytaç Yalman ve Şener Eruygur’un banka hesaplarından yüklü miktarda para ödendiği ifade ediliyor. İşadamlarına yapılan ödemeler sonucunda alınan dinleme cihazlarının kritik noktalara yerleştirildiği belirtiliyor. Söz konusu sistem ile Ankara’da yıllarca illegal dinleme faaliyetlerinin yapıldığının da altı çiziliyor. Ergenekon Savcısı Öz'ün 14. Ağır Ceza'ya gönderdiği raporda yer alan bir ihbar e-mailinde; Ergenekon sanığı Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün bilgisi dâhilinde Emekli Albay Atilla Uğur'un hükümet üyelerinin telefonlarını dinleterek, elde edilen bilgileri Şener Eruygur ve Ersöz'e aktardığı belirtiliyor.

BELEDİYE BAŞKANLARI UNUTULMAMIŞ

Aydınlık Dergisi ve Ulusal Kanal'da ele geçirilen CD'lerde yapılan incelemeler de, Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'e gelen ihbar mailindeki iddiaları doğruluyor. Uzmanların incelediği CD'lerdeki kayıtlar, Başbakan Erdoğan'ın 1999-2004 yılları arasında dinlendiğini ortaya çıkarıyor. CD'de konuşma kayıtları bulunanlar arasında Cemil Çiçek, Ali Babacan, Hilmi Güler, Egemen Bağış, Mehmet Ali Talat, Kadir Topbaş, Melih Gökçek ve Remzi Gür de var.

SİYASİLERİN EVLERİNE BİLE GİRMİŞLER

Ergenekon ikinci iddianamesinin ek klasörlerinde yer alan gizli tanıkların ifadesi de, terörle mücadelede kullanılmak üzere verilen para ile yapılan illegal dinlemenin boyutlarını gözler önüne seriyor. Eruygur’un sağkolu Levent Ersöz'ün o dönemde istihbarat işinde kullandığı Ahmet Faruk’un ifadesinde, AK Parti milletvekillerini, bakanları ve cemaatleri teknik takibe aldıklarını, dinlediklerini itiraf etmişti. Hatta gizli tanık Faruk, siyasilerin evlerine kadar temizlikçi, tamirci, tüpçü kılığıyla girerek dinleme cihazları yerleştirdiklerini de uzun uzun anlatmıştı. Ergenekon sanığı Albay Avukat Mustafa Levent Göktaş'ın ev ve işyerinde ele geçirilen CD ve DVD'lerde, askerlerin ve birçok savcı, hâkim, gazeteci hakkında da teknik takip sonucu ele geçirilen özel bilgiler bulunuyordu.

ASLAN DEĞİRMENCİ

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :