Kosova, ABD'nin Wagner grubuna yönelik yaptırımlarını uygulama kararı aldı

Kosova, ABD'nin Wagner grubuna yönelik yaptırımlarını uygulama kararı aldı

Kosova hükûmeti, Ukrayna'da faaliyet gösteren Rus güvenlik şirketi Wagner grubuna karşı yaptırım uygulama kararı aldı.Kosova hükûmetinden...

PRİŞTİNE (AA) - Kosova hükûmeti, Ukrayna'da faaliyet gösteren Rus güvenlik şirketi Wagner grubuna karşı yaptırım uygulama kararı aldı.

Kosova hükûmetinden yapılan yazılı açıklamada, Kosova'nın Ukrayna'da faaliyet gösteren Rus güvenlik şirketi Wagner grubuna yönelik yaptırım uygulama kararı aldığı bildirildi.

Açıklamada, hükûmetin, ABD yönetiminin ocakta "önemli bir ulusötesi suç örgütü" olarak ilan ettiği Wagner'e uyguladığı yaptırımlara uyacağı belirtildi.

Açıklamada ifadelerine yer verilen Başbakan Albin Kurti, yaptırım kararının uluslararası ortaklarla ortaklaşa alındığını söyledi ve Wagner grubunun Ukrayna'nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü tehdit ettiğini ve baltaladığını vurguladı.

Yaptırım kararını hükûmete sunan Kosova'nın Avrupa Entegrasyonu, Kalkınma ve Diyalogdan Sorumlu Birinci Başbakan Yardımcısı Besnik Bislimi ise alınan yaptırım kararlarının Kosova'nın eylem ve önlemlerini ABD ve AB'ye uyumlu hale getirmeyi amaçladığını ifade etti.

Kosova, Ukrayna savaşının başlamasından ardından Rusya'ya uygulanan ABD ve AB'nin yaptırımlarına katılıyor.

ABD Hazine Bakanlığı, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşma kapasitelerini azaltmak amacıyla 26 Ocak'ta Wagner grubuna yönelik yaptırım kararı almıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.