Kotil'e Sus Payı Netleşti

Kotil'e Sus Payı Netleşti

Adayları Sarıgül belirledi, CHP gerildi! Teşkilatlar genel merkeze gidip kararları protesto etti. Hakan Tartan partisinden istifa ederken Edirne'de 200 kişi DSP'ye geçti

Aylin Kotil 30 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlere sayılı günler kaldı. Ancak CHP bir türlü seçim çalışmalarına başlayamadı. Zira partide adeta aday depremi vardı. CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Sarıgül, istemediği tüm isimleri liste dışı bıraktı. Bakırköy, Kadıköy, Avcılar, Beşiktaş, Maltepe, Adalar ve Kartal'da Sarıgül'ün istediği adaylar gösterildi. İşte bu tam anlamıyla bir krize dönüştü. İstanbul Avcılar'dan bir grup dün Ankara'daki CHP Genel Merkezi önüne gitti. Halen başkanlık görevini yürüten Mustafa Değirmenci'nin yerine Handan Toprak Benli'nin aday gösterilmesini protesto etti. CHP'de bir istifa da İzmir'in göbeğinden geldi. CHP'de yerel seçimlerde yeniden aday gösterilmeyen Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan istifasını açıkladı.

ANTALYA'DAN İZMİR'E KADAR
Kırklareli Belediye Başkanı Çağlayan da CHP'den istifa ettiğini duyurdu. Antalya'da ise Muratpaşa ve Konyaaltı belediyeleri için başkan adayı tercihlerini protesto eden grup, CHP Muratpaşa İlçe Başkanlığı binasına girdi. CHP'nin Didim'de mevcut Belediye Başkanı Mümin Kamacı'yı adaylıktan almasının ardından başlayan tepkiler kapsamında 4 belediye meclis üyesi istifa etti. Bir istifa dalgası da Edirne'den geldi. Edirne'de tam 200 kişi CHP'den istifa edip DSP'ye geçti.

HEPTEN AYKIRI!
Aylin Kotil, dün akşam CNN Türk'te yayınlanan Enver Aysever'in sunduğu 'Aykırı Sorular' programına katıldı. Konuğuna bir çok soru yönelten Aysever, Sarıgül'ün 'Aylin boşanda gel seni Beyoğlu'ndan aday yapayım' şeklinde sözünü ise hiç gündeme getirmedi. Aysever, Kotil'e "Aday oldunuz peki boşandınız mı?" şeklindeki soruyu da soramadı.

ÇOK EYÜP ETTİLER
CHP'de herkes Edirne, Şişli, Bakırköy, Beşiktaş, Maltepe'de başkan adaylarının kimler olacağını merak ederken, İstanbul Eyüp'te ilginç bir gelişme yaşandı. 25 gündür aday olarak seçim çalışması yürüten CHP Eyüp Belediye Başkan Adayı Hüseyin Selami Çelebioğlu, görevinden alındı.

AYLİN'İN SEÇİMİ
Sarıgül, eski eşine "Boşanırsan adaysın" çağrısı yaptı. Kotil, "Adı bile midemi bulandırıyor" dediği Sarıgül'den adaylığı kaptı. İkili dün bir araya gelince bu iddia güçlendi.

CHP'de aday krizi sürerken Mustafa Sarıgül cephesinde ilginç bir gelişme yaşandı. Sarıgül ile eski eşi, seçimler için "magazinsel" bir anlaşma yaptı! Aylin Kotil, 15 yıl evli kaldığı Sarıgül'den 2008'de boşandı. 2 yıl önce de kendisinden 9 yaş küçük spor hocası Çağlar Yıldırımer ile evlendi. Ardından da siyasete girmeye karar verdi. CHP'den aday olmak istediğinde ise "Adını duyunca midem bulanıyor" dediği eski eşi aklına geldi. Oğlu Ömer, babasına gidip "Anneme yardım et" dedi. Sarıgül ise "Boşansın, aday yapayım!" şeklinde karşılık verdi. Ve önceki gün Kotil'in Beyoğlu adaylığı ilan edilince koşarak Sarıgül'e gidip fotoğraf çektirdi. Bu görüntü "Boşandı" iddialarını güçlendirdi.

ÖMER DAYAK ATTI MI!
Kotil'e sosyal medyada dün tweet yağdı. Takipçileri, "Boşandın mı?" diye sordu. Kotil ise sessiz kaldı. Yakınları "Boşandı ama bir grubun tavsiyesi üzerine gizlilik kararı aldı" yorumunu yaptı. Bu arada Aylin Hanım'ın oğlu Ömer'in, üvey babasını "Düş yakamızdan" diyerek yumrukladığı iddia edildi.

SARIGÜL'Ü YAKARIM
Aylin Kotil'in Ankara'ya gidip şu tehdidi savurduğu iddia edildi: Beni aday göstermezseniz her hafta bir açıklama yaparım. Sarıgül'ün ipliğini pazara çıkarırım.

6 YIL SONRA İLK KEZ
Sarıgül, 6 yıl önce boşandığı Aylin Kotil ile dün ilk kez biraraya geldi. CHP Beyoğlu Başkan Adayı olan eski eşiyle fotoğraf çekimine katıldı. Eski eşine her türlü desteği vereceğini söyledi.

Takvim

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.