Kovduran kolonya Fehmi Koru'nun mu?

Kovduran kolonya Fehmi Koru'nun mu?

24 TV'nin kovulan spikeri, "Ben Koru'nun kolonya kokulu adam olarak anıldığını bilmiyordum" diyerek şaşkınlığını belirtti.

Bir röportajda 'Kolonya kokan konuklara dayanamıyorum' diyen haber spikeri Bahar Feyzan, bilindiği gibi bu nedenle işten atıldı. İddialara göre Feyzan bu sözü ile Fehmi Koru'yu kastetti. Ama genç spiker "kolonya kokulu adam olarak anıldığını bilmiyordum" diyor...

Daha önce NTV ve Star TV'de de görev yapan Bahar Feyzan kovulma kararını 'komik' diye nitelendirerek, 'Röportajda kolonya kokusuna dayanamadığımı söylememin tek nedeni, gerçekten bu kokuyu sevmememdir. Ama Kanal 24 Genel Yayın Yönetmeni Akif Beki bunu yanlış anladı. Bunu bir kuruma ve bir kesime mal ettiğimi sandı' dedi.

BİR KESİMİ KASTETMEDİM

Feyzan, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Akif Beki, röportajdaki bu satırları neden söylediğimi sordu. Ben de gerçekten limon kolonyasını sevmediğimi söyledim. 'Peki' dedi ve ertesi günü işten çıkartıldığımı bildirdi. Kolonya kokusunu bir kesimle bağdaştırmak aklımın ucundan bile geçmedi. Salt kolonya kokusundan bahsettim. Ama sanırım, Fehmi Koru'nun 'kolonya kokulu adam' olarak anılmasından sonra bu bir metafor haline geldi. Fakat bunu bilmiyordum.'

Gömlekle dekolte olmaz

İşten çıkartılmasının ardından bazı internet sitelerinde hakkında 'Dekolte kıyafetle ekrana çıkmasıyla da tepki topluyordu', 'Daha önce de benzer tavırlarından dolayı işten atılmıştı' gibi yorumlar yapılan ünlü haber spikeri bu iddiaları da yanıtladı. Feyzan, 'Kanal 24'te tüm spikerlerin gömlek giymesi isteniyordu.

Fakat bu kurumsal kimlikle alakalı bir şeydi. Gömleğin daha ciddi olduğunu düşünüyorlardı. Ayrıca ben yayında dekolte kıyafet giymem. NTV'den de ben ayrıldım çünkü Star'a transfer oldum. Star TV'de de o sezon çalışmama kararı aldık. Ardından New York'a gittim. Bu da bir işten çıkartılma değildi' diye konuştu.

Röportajda ne demişti?
Bahar Feyzan, Milliyet Gazetesi'ne verdiği röportajda 'Canlı yayının zorlukları nelerdir?' sorusuna 'Beni en çok limon kolonyası kullanan bazı konuklar zorlar. Dayanamıyorum, burnumun direği sızlıyor, konudan da kopuyorum, yayından da...' demişti.

24 TV bu sözler üzerine dün Bahar Feyzan'ı işten kovmuş ve gerekçe olarak da kamuoyuna; "kullanılan ifadenin hem kuruma hem de konuklara saygı sınırını aştığı için bu kararı almıştır' sözleri duyurulmuştu.

Etiketler :